torcal_de_antequera

Wandelen in Torcal de Antequera

172 keer gelezen
 • Moeilijkheid: Eenvoudig
 • Soort: Korte wandeling
 • Kenmerk: Met kinderen
 • Hoogteverschil: 34 meter
  (1195m - 1229m)
 • Afstand: 2.5 kilometer
 • Duur: 1 tot 2 uur
 • Zelfde eindpunt als beginpunt: ja
 • Beginpunt: Bezoekerscentrum Torcal de Angequera
 • Wandelkaart kopen
 • Meer routes: Andalusië, Spanje, Torcal de Antequera
 • Accommodaties: Zoek hotels en b&b's in deze omgeving

De wandeling

Tijdens deze wandeling door natuurpark Torcal de Antequera kun je je fantasie de vrije loop laten. De karstformaties, die al in de prehistorie werden gevormd, zijn in de loop der jaren door erosie in de meest bijzondere vormen geboetseerd. Tussen deze vreemde rotsen lopen verschillende wandelroutes, variërend tussen 1,5 (groen) en 3,6 (oranje) kilometer. Tijdens je wandeling kun je ook vale gieren, hagedissen, steenbokken en veel wilde bloemen tegenkomen.

Beginpunt

Wij bezochten het natuurpark tijdens een vakantie in Málaga, op ongeveer vijf kwartier rijden. Vanuit het dorp Villanueva de la Concepción neem je de A-7075 tot aan je linkerhand de afslag naar Torcal de Antequera verschijnt (deze wordt aangegeven net na de parkeerplaats). Via MA-9016 begin je nu aan de klim naar boven, met links van je spectaculair uitzicht op het Andalusische landschap. De weg voert je tussen de karstformaties door naar het bezoekerscentrum van het natuurpark. Hier is een grote parkeerplaats, waar ook de routes beginnen. Let op: de routes beginnen niet bij het bezoekerscentrum, maar verderop op de parkeerplaats.

Routebeschrijving van de wandeling

Er zijn vanaf het bezoekerscentrum drie routes uitgezet: geel (1,5 km), groen (2,5 km) en oranje (4,5 km). Wij lopen de gele route, die grotendeels de groene route volgt en vervolgens een extra lus maakt. Je kunt halverwege besluiten toch de groene route aan te houden.

De gele route loopt door de Torcal Alto, een labyrinth van rotsformaties. Als je van klimmen en klauteren houdt, en niet van saaie, brede paden, dan kun je hier je geluk op. Over smalle paadjes, tussen grote rotsblokken door en klauterend over de stenen verken je het gebied. Je passeert verschillende bekende rotsformaties, met namen als de kameel, de vinger, de kan en de fles. Het laatste gedeelte, terug naar het bezoekerscentrum, sluit je weer aan bij de groene route.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 0,00Beoordeling: 0,00Beoordeling: 0,00Beoordeling: 0,00Beoordeling: 0,00Beoordeling: 0,00Beoordeling: 0,00Beoordeling: 0,00Beoordeling: 0,00Beoordeling: 0,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief