2 mooiste etappes van de Rheinsteig

In het kort

De wandeling

De Rheinsteig is een van de mooiste wandelroutes van Duitsland. In totaal telt de route ruim driehonderdtien kilometer van Bonn naar Wiesbaden bij Mainz. De route gaat op en neer langs en over de hellingen aan de Rijn, door bossen en langs wijngaarden, en kent dus behoorlijk wat hoogteverschil, ook al zit je hier slechts in laaggebergte. Wil je kennismaken met deze langeafstandsroute, dan is het een goed idee om enkele etappes van de Rheinsteig te lopen. Tussen Kestert en Kaub vind je enkele van de mooiste delen van deze wandelroute, waarbij je onder meer de wereldberoemde Loreley passeert. Overnachten kan in een van de hotels die er in praktisch elk dorp langs de Rijn wel te vinden zijn. Sommige accommodaties bieden ook bagagevervoer aan. Wij boekten een verzorgde wandeling van Kestert naar Kaub, inclusief ontbijt, lunch en diner, en bagagevervoer.

Beginpunt

Je kunt op meerdere plekken met de Rheinsteig beginnen. Het dorp Kestert is bereikbaar vanuit Koblenz met de trein en de auto. Dat geldt ook voor het eindpunt van deze wandelroute.

Routebeschrijving van de wandeling

Dag 1: Kestert - Sankt Goarshausen (14km)

Loop vanuit Kestert oostwaarts tegen de hellingen op om bij het officiële pad van de Rheinsteig te komen. Volg de route via Oberkestert verder en steek de Pulsbach over. Wandel richting Wellmich, daal af en stijg weer naar Burg Maus, met prachtige uitzichten over de Rijn. Vervolg via Strohberg (285m) naar Sankt Goarshausen.

Dag 2: Sankt Goarshausen - Kaub (21km)

Wandel vanuit Sankt Goarshausen weer omhoog de helling van de Rijn op, ofwel aan de noordkant bij Rheinblick ofwel naar Katzenwald, om een stukje af te snijden. Vervolg via Heide naar de Loreley en loop zuidwaarts naar het uitzichtspunt Lennig en Alte Burg. Wandel verder over de hellingen langs de Rijn naar Dörscheid en daal langzaam af naar Kaub.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50 (2 stemmen, gemiddeld: 8,50 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien