Die Steinerne Jungfrauen

In het kort

De wandeling

Mooie wandeling, waar je absoluut goede bergschoenen voor nodig hebt.

Beginpunt

Start deze wandeling vanaf de Langgasse bij Ramsau. Parkeren kan aan de rechterkant van de weg, meestal staan er al wat auto's geparkeerd. Vanaf daar begint de wandeling.

Routebeschrijving van de wandeling

De eerste meters zullen waarschijnlijk over de weg gaan naar het wandelpad. Zorg ervoor dat de auto goed aan de kant staat geparkeerd. Eenmaal de weg verlaten loop je eerst een stuk door een bos, mooi en rustig. Op een gegeven moment ga je de berg op aan de voet van de Dachstein. Imposanter kan het niet en de blik op her bergmassief blijft de gehele wandeling. Halverwege richting het hoogste punt van de wandeling loop je langs de Steinerne Jungfrauen. Wow, wat een aparte bergen en rotsen in Oostenrijk, die je niet verwacht. Een bankje in één van de rotsen geeft je een rustmoment én uitzicht over het dal van Ramsau. Vervolg je de wandeling, dan zigzag je de berg op, het houdt niet op! Maar steeds adembenemende uitzichten en blikken. Op het hoogste punt van de wandeling, staat en bankje... daar hebben wij niet gezeten, was bezet. Dan langs de berg aan de linkerzijde terug, langzaam bergafwaarts. Hier heb je goede bergschoenen voor nodig met goed profiel, want de steentjes rollen anders onder je weg. Een lastig stukje tot het kruispunt dat óf richting de gletsjer gaat, of naar het dal om de wandeling te vervolgen. Tussen de steentjes door richting bebossing. De blik op de Dachstein is fenomenaal!

Uiteindelijk wordt het pad wat vlakker en breder richting de Austriahütte, waar je prima kunt eten en drinken. Het laatste stuk gaat door het bos richting de parkeerplaats. Als je goed kijkt, zie je eekhoorns in de bomen.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 4,67Beoordeling: 4,67Beoordeling: 4,67Beoordeling: 4,67Beoordeling: 4,67Beoordeling: 4,67Beoordeling: 4,67Beoordeling: 4,67Beoordeling: 4,67Beoordeling: 4,67 (6 stemmen, gemiddeld: 4,67 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien