Sentiero panoramico naar Rifugio Pizzini-Frattola

In het kort

De wandeling

Wandeling door een rustig hoog bergdal tussen imposante toppen en met uitzicht op de fraaie Forni-gletsjer. Door het dal loopt een hoogtepad (sentiero panoramico) en een bredere grindweg onderaan. Je kunt ervoor kiezen om via beide paden een rondwandeling te lopen, maar eigenlijk is het hoogste pad het mooist, dus adviseren we om gewoon dezelfde weg heen en terug te nemen. Het uitzicht beide kanten op is fenomenaal. Onderweg zie je nog allerlei overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog, in de vorm van versterkingen, loopgraven en hogerop prikkeldraad.

Beginpunt

Als je bij Santa Caterina di Valfurva in oostelijke richting rijdt kom je in een afgelegen bergdal met enkele berghutten. Aan het eind van de Via Forni ligt de Rifugio Forni, startpunt van enkele mooie wandelpaden waaronder die naar Rifugio Pizzini in het noorden en de Forni-gletsjer in het zuidoosten.

Routebeschrijving van de wandeling

Wandel vanaf de Rifugio Forni in noordelijke richting bijna loodrecht de dun beboste helling op, om bij het hoogtepad uit te komen. Na ongeveer een kilometer laat je de boompjes achter je en wandel je vervolgens over kale helllingen verder. De eerste twee kilometer lang is het redelijk snel stijgen, waarna het pad afvlakt en je min of meer op dezelfde hoogte blijft lopen. Na korte tijd komt de berghut al in zicht, het eindpunt. Hier heb je genoeg tijd voor een hapje en/of een drankje, alvorens de terugreis aan te vatten.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00 (4 stemmen, gemiddeld: 8,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien