Val Viola en Rifugio Viola

In het kort

De wandeling

Val Viola is een besloten dal dat van oost naar west loopt en omringd wordt door bergtoppen van boven de drieduizend meter hoogte. Het is een wandelparadijs voor jong en oud, met gemakkelijke paden en een leuke berghut als wandeldoel. Ook voor meer uitdagende wandelingen kun je er terecht. Deze wandeling voert je in een rondje door het dal langs mooie meertjes en beekjes en door een betoverend landschap, via Rifugio Viola naar Rifugio Federico Valgoi en weer terug.

Beginpunt

De toegang tot Val Viola is gereglementeerd. Dat wil zegen dat er in de zomer aan het begin van de weg een toegangskaartje gekocht moet worden, waarbij je een parkeerplaats krijgt toegewezen. Er zijn er een paar langs heel de weg door het dal. Als het kan, rijd dan door naar Altumeira, de meest verre parkeerplaats. Als alle parkeerplaatsen bezet zijn is er in de zomer een shuttlebus die je het dal in kan voeren. Bij de doorgaande weg is ook een bushalte, dus deze wandeling is met het openbaar vervoer bereikbaar.

Routebeschrijving van de wandeling

Wandel vanaf de parkeerplaats over het brede grindpad in westelijke richting. Je kunt dit pad gedurende een kleine vier kilometer volgen tot je de berghut ziet liggen. Als je dan doorloopt over het pad kom je bij de Pass da Val Viola, maar dat is voor een andere keer. Wij volgen de afslag naar de berghut, genieten daar van een heerlijke lunch en vervolgen onze weg. Loop naar het meertje bij de berghut en ga in oostelijke richting naar Rifugio Federico Valgoi. Je wandelt langs een idyllisch kabbelend beekje over een avontuurlijk pad langs en over puinhellingen. Langzaam afdalend bereik je na ongeveer tweeënhalve kilometer Alpe Dosdé, waar ook de berghut ligt. Volg het pad in noordelijke richting naar Baita Caricc. Let bij het afdalen ook op de indrukwekkende waterval links van je. Ongeveer een halve kilometer na de Baita sla je links af een steil paadje in terug naar de parkeerplaats.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00 (2 stemmen, gemiddeld: 9,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien