Wandelen in de Rosengartenschlucht in Tirol

In het kort
 • Moeilijkheid: Eenvoudig
 • Soort: Korte wandeling
 • Kenmerk: Met kinderen
 • Hoogteverschil: 146 meter
  (827m - 973m)
 • Afstand: 4.5 kilometer
 • Duur: 3 tot 4 uur
 • Zelfde eindpunt als beginpunt: ja
 • Beginpunt: Links naast de Johanneskirche, Rosengartlweg, Imst
 • Wandelkaart kopen
 • Wandelgids omgeving
 • Meer routes: Imst, Oostenrijk, Tirol
 • Accommodaties in de omgeving:
  - Hotels en b&b's
  - Campings
  - Vakantiehuizen

De wandeling

De Rosengartenschlucht is een wilde en romantische kloof in het Tiroler Oberland. De wandeling leidt je afwisselend over stevige houten bruggen, trappetjes en onverharde paden, onder overhangende rotsen langs en over wild ruisend water. De kloof eindigt in Hoch-Imst, waar je de Blaue Grotte kunt bezoeken, kunt picknicken aan de zwemvijver of even op een terrasje kunt neerstrijken voor een ijsje. De weg terug naar beneden loopt via een gemakkelijk bospad.

Beginpunt

De wandeling begint in het dorp Imst. Je kunt je auto parkeren op de Johannesplatz (niet gratis). Vanaf hier loop je in een paar minuten naar de Johanneskirche, waar je het begin van de wandeling vindt.

 

Routebeschrijving van de wandeling

De start van de wandeling is niet te missen door een groot bord met de tekst 'Rosengartenschlucht' erop. In de rotswand rechts van je zijn nog huisjes en schuurtjes te zien die half in de bergwand zijn gebouwd. Iets verderop betreed je de ingang van de kloof en ben je direct in een compleet andere wereld. Het geraas van de beek die deze kloof heeft uitgeslepen, blijft je de gehele route vergezellen.

De kloof is niet lang, slechts 1,5 kilometer, maar op dit stuk overbrug je ongeveer 200 hoogtemeters. Dat doe je af en toe door trappen te beklimmen, maar ook door half gebukt onder overhangende rotsen heen te lopen of via houten bruggen van de ene naar de andere kant van de rivier te komen. Verdwalen is niet mogelijk: er loopt maar één pad naar boven, richting Hoch-Imst. Je hebt dus alle tijd om van deze bijzondere natuur te genieten: het spectaculaire water, de indrukwekkende rotsen die boven je uit torenen, de spannende tunneltjes en klaterende watervallen. Je kunt ook even je schoenen uittrekken en tussen de rotsen in het water pootjebaden of spelen, al is de temperatuur van het water niet heel aangenaam.

Aan het einde van de kloof loop je nog een stukje door het bos, waar je met gele bordjes richting Hoch-Imst wordt verwezen. Je kunt echter ook nog richting de Blaue Grotte, die duidelijk op de bordjes wordt aangegeven. Je moet flink inhurken om de grot binnen te komen, maar daarna is er voldoende ruimte om te staan. Op een mooie dag zou het water blauw moeten oplichten als de zon naar binnen schijnt.

Vanaf de Blaue Grotte is het nog een paar minuten lopen naar Hoch-Imst. Hier zitten veel wandelaars en gezinnen  te picknicken aan de rand van de zwemvijver. Hoch-Imst bestaat verder uit wat hotels en een lawaaierig Funpark, dus na een flinke sorbet is de weg naar beneden snel weer ingezet.

Je steekt de parkeerplaats over vlak voor de ingang van het Funpark. Hier loopt een asfaltweg, waar je niet lang overheen hoeft te lopen. Aan de linkerkant vind je een smal paadje langs het weiland, waar het 'Wetterkreuz' wordt aangegeven. Als je de bordjes 'Wetterkreuz' en 'Fit 2000' blijft volgen, kom je bij het kruis. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over het Oberinntal. Via een kronkelig bospaadje daal je vervolgens af richting Imst.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,30Beoordeling: 6,30Beoordeling: 6,30Beoordeling: 6,30Beoordeling: 6,30Beoordeling: 6,30Beoordeling: 6,30Beoordeling: 6,30Beoordeling: 6,30Beoordeling: 6,30 (10 stemmen, gemiddeld: 6,30 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien