Kloofwandeling in de Radurschlklamm in Tirol

In het kort

De wandeling

De ‘klammsteig’ door de Radurschklamm is een van de mooiste kloofwandelingen in Tirol. Vanuit het dorpje Pfunds ontdek je via bruggetjes en smalle paadjes onder overhangende rotsen deze wilde kloof. Vanaf verschillende uitzichtpunten kun je een blik werpen op het Oberinntal en het omliggende berglandschap.

Beginpunt

Je kunt je auto achterlaten in het knusse stadje Pfunds, dat aan de rivier Bad Inn ligt. Dichterbij de kloof parkeren is niet mogelijk. Vanaf Pfunds wordt de Radurschlklamm op bordjes aangegeven.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanuit het dorp volgen we de bordjes richting het begin van de rondwandeling. Al kort na het begin van de wandeling komen we de eerste brug tegen, met daarnaast een bordje 'Schaukeln Verboten' en 'Bitte einzeln begehen'. Hoewel het verleidelijk is om toch even uit te testen hoeveel beweging de brug aankan, houden we ons keurig aan de opgelegde regels. Deze brug blijkt de eerste van velen, waaronder een wiebelige hangbrug. Onder de bruggen door zoekt het water van de Radurschlbach zich een weg tussen de rotsen en regelmatig komen we een waterval tegen. Smalle paadjes leiden ons langs het klaterende water en dwars door de uitbundige groene alpenfauna, waaronder veel varens. Hier en daar zijn kabels langs de route bevestigd, maar ze hangen er meer ter geruststelling dan dat ze echt nodig zijn. Al wandelend overbruggen we een paar honderd meter hoogteverschil, soms via traptreden. Als we bovenaan de kloof staan kunnen we tussen de bomen door genieten van het uitzicht op het dal en het omliggende bergdecor, voor we weer afdalen richting Pfunds.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,43Beoordeling: 6,43Beoordeling: 6,43Beoordeling: 6,43Beoordeling: 6,43Beoordeling: 6,43Beoordeling: 6,43Beoordeling: 6,43Beoordeling: 6,43Beoordeling: 6,43 (14 stemmen, gemiddeld: 6,43 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien