radurschklamm_klammsteig

Kloofwandeling in de Radurschlklamm in Tirol

471 keer gelezen
 • Moeilijkheid: Eenvoudig
 • Soort: Korte wandeling
 • Kenmerk: Met kinderen
 • Hoogteverschil: 392 meter
  (967m - 1359m)
 • Afstand: 7 kilometer
 • Duur: 3 tot 4 uur
 • Zelfde eindpunt als beginpunt: ja
 • Beginpunt: Pfunds
 • Wandelkaart kopen
 • Meer routes: Oberinntal, Oostenrijk, Tirol
 • Accommodaties: Zoek hotels en b&b's in deze omgeving

De wandeling

De ‘klammsteig’ door de Radurschklamm is een van de mooiste kloofwandelingen in Tirol. Vanuit het dorpje Pfunds ontdek je via bruggetjes en smalle paadjes onder overhangende rotsen deze wilde kloof. Vanaf verschillende uitzichtpunten kun je een blik werpen op het Oberinntal en het omliggende berglandschap.

Beginpunt

Je kunt je auto achterlaten in het knusse stadje Pfunds, dat aan de rivier Bad Inn ligt. Dichterbij de kloof parkeren is niet mogelijk. Vanaf Pfunds wordt de Radurschlklamm op bordjes aangegeven.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanuit het dorp volgen we de bordjes richting het begin van de rondwandeling. Al kort na het begin van de wandeling komen we de eerste brug tegen, met daarnaast een bordje 'Schaukeln Verboten' en 'Bitte einzeln begehen'. Hoewel het verleidelijk is om toch even uit te testen hoeveel beweging de brug aankan, houden we ons keurig aan de opgelegde regels. Deze brug blijkt de eerste van velen, waaronder een wiebelige hangbrug. Onder de bruggen door zoekt het water van de Radurschlbach zich een weg tussen de rotsen en regelmatig komen we een waterval tegen. Smalle paadjes leiden ons langs het klaterende water en dwars door de uitbundige groene alpenfauna, waaronder veel varens. Hier en daar zijn kabels langs de route bevestigd, maar ze hangen er meer ter geruststelling dan dat ze echt nodig zijn. Al wandelend overbruggen we een paar honderd meter hoogteverschil, soms via traptreden. Als we bovenaan de kloof staan kunnen we tussen de bomen door genieten van het uitzicht op het dal en het omliggende bergdecor, voor we weer afdalen richting Pfunds.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief