lacs_de_lignin

Dagwandeling naar de Lacs de Lignin

77 keer gelezen

De wandeling

De wandeling voert ons net buiten het Parc National du Mercantour (dus honden zijn hier toegestaan) over prachtig alpien gebied naar de meren van Lignin, op een hoogvlakte op circa 2.300 meter hoogte. Wij liepen hier in de zomer en hadden prachtig weer.

Beginpunt

De parking voor deze wandeling is te bereiken door vanaf de D908 net bezuiden Colmars-les-Alpes de Verdon over te steken en een piste van circa acht kilometer omhoog te rijden tot de Pont de la Serre, de brug over de Lance. De piste is rustig te berijden met een auto met kleine wielbasis of met een 4x4.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf de Pont de la Serre volgen we de Lance over een breed bospad en komen diverse watervallen tegen. Na een paar kilometers verlaten we de Lance en nemen een vrij steil pad omhoog alvorens de schapenweide en refuge te bereiken. De bomen laten we vanaf nu even onder ons en we lopen via de bovenkant van het dal over een smal pad naar de meren.

Op de hoogvlakte vinden we diverse drooggevallen poelen en de overblijfselen van de beekjes die deze poelen met elkaar verbinden. Om ons heen bevinden zich diverse toppen van circa 2.700 meter hoogte.

Bij de Lacs de Lignin pauzeren we even en genieten van de uitzichten over het water, terwijl we aan de overkant een kudde schapen zien lopen.

Het water in deze meren dringt in de onderlaag en komt een aantal kilometers zuidelijker aan de andere kant van de bergrug uit de rotsen bij de Grotte de Chamois om aldaar de Sources du Coulomp te vormen.

De route terug neemt ons mee aan de andere kant van het dal van de diverse stroompjes die de Lance zullen vormen en na een prachtige tocht komen we weer aan bij de brug over de Lance en bij de parking.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief