Dagwandeling naar de Lacs de Lignin

In het kort

De wandeling

De wandeling voert ons net buiten het Parc National du Mercantour (dus honden zijn hier toegestaan) over prachtig alpien gebied naar de meren van Lignin, op een hoogvlakte op circa 2.300 meter hoogte. Wij liepen hier in de zomer en hadden prachtig weer.

Beginpunt

De parking voor deze wandeling is te bereiken door vanaf de D908 net bezuiden Colmars-les-Alpes de Verdon over te steken en een piste van circa acht kilometer omhoog te rijden tot de Pont de la Serre, de brug over de Lance. De piste is rustig te berijden met een auto met kleine wielbasis of met een 4x4.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf de Pont de la Serre volgen we de Lance over een breed bospad en komen diverse watervallen tegen. Na een paar kilometers verlaten we de Lance en nemen een vrij steil pad omhoog alvorens de schapenweide en refuge te bereiken. De bomen laten we vanaf nu even onder ons en we lopen via de bovenkant van het dal over een smal pad naar de meren.

Op de hoogvlakte vinden we diverse drooggevallen poelen en de overblijfselen van de beekjes die deze poelen met elkaar verbinden. Om ons heen bevinden zich diverse toppen van circa 2.700 meter hoogte.

Bij de Lacs de Lignin pauzeren we even en genieten van de uitzichten over het water, terwijl we aan de overkant een kudde schapen zien lopen.

Het water in deze meren dringt in de onderlaag en komt een aantal kilometers zuidelijker aan de andere kant van de bergrug uit de rotsen bij de Grotte de Chamois om aldaar de Sources du Coulomp te vormen.

De route terug neemt ons mee aan de andere kant van het dal van de diverse stroompjes die de Lance zullen vormen en na een prachtige tocht komen we weer aan bij de brug over de Lance en bij de parking.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00 (1 stemmen, gemiddeld: 8,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien