Wandeling door het Geuldal vanuit Mechelen in Zuid-Limburg

In het kort

De wandeling

Deze mooie dagwandeling voert je vanuit Mechelen (NL) door het Geuldal zuidwaarts en vervolgens door de Vijlenerbossen terug via Vijlen naar Mechelen. Je wandelt door het idyllische beekdal van de Geul, grotendeels over onverharde paden. Onderweg kom je onder andere langs de bekende Heimansgroeve. Ook loop je bij Vijlen langs de schilderachtig gelegen wijngaard St. Martinus. Hier is ook de gelegenheid om wijn te proeven, vanaf het terras heb je een mooi uitzicht richting het noorden, over de vallei van de Lombergbeek.

Beginpunt

De wandeling begint in het dorp Mechelen. Hier zijn diverse voorzieningen, je kunt je auto er gemakkelijk kwijt en er is ook aansluiting op het openbaar vervoer.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem vanuit Mechelen vanaf de Meester Beukenweg het pad zuidwaarts langs de Geul. Loop naar het gehucht Hurpesch, sla linksaf op de Hurpescherweg en gelijk weer rechts het voetpad dat verder langs de Geul leidt. Vervolg je weg over Geulbeemdenvoetpad. Wandel aan de westkant langs de Wingbergerhoeve. Ga na 300 meter bij een driesprong oostwaarts. Je klimt nu een meter of dertig omhoog tegen de oevers van het Geuldal. Sla na een haag rechtsaf en loop zuidwaarts over de Birversbergweg. Je komt dan uit bij de Heimansgroeve. Klim hier omhoog en loop verder over het pad in noordoostelijke richting. Sla linksaf bij een driesprong en je bereikt camping Gene Zijde. Neem hier de grindweg rechts en sla aan het eind linksaf naar de Epenerbaan. Volg deze 300 meter in oostelijke richting. Sla links het bospad in en wandel in noordelijke richting. Sla bij een kruising rechts en bij een driesprong links en loop verder in noordelijke richting naar de Groenenweg. Volg deze een kleine honderd meter en sla linksaf het bospad in. Neem het eerste pad rechts en wandel ongeveer een kilometer noordwaarts door het bos tot een open plek. Doorkruis deze weide of loop er rechtsom met een bochtje omheen. Sla rechtsaf op de weg met de naam Rott en je komt in Vijlen uit. Loop over het terrein van wijngaard St. Martinus en wandel over de Rotterbeemdenweg westwaarts. Sla rechtsaf de Voortweg in, steek de Mecheler- of Lombergbeek over en sla direct daarna linksaf. Volg het Huntjenspad terug naar Mechelen.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,83Beoordeling: 7,83Beoordeling: 7,83Beoordeling: 7,83Beoordeling: 7,83Beoordeling: 7,83Beoordeling: 7,83Beoordeling: 7,83Beoordeling: 7,83Beoordeling: 7,83 (6 stemmen, gemiddeld: 7,83 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. Wim Renders says:

    Lijkt mij een leuke wandeling maar is hier ook een gps van? Ik gebruik bij het wandelen altijd een gps toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien