Calanques: via Mont Puget naar Calanque de Sugiton

In het kort

De wandeling

Wandelen in de Calanques mag niet ontbreken wanneer je op vakantie in of bij Marseille bent. Dit bergachtige fjordengebied aan de kust tussen Marseille en Cassis kenmerkt zich door het ruige landschap en staat bekend om z’n mooie baaien. Deze wandeling voert eerst naar Mont Puget, het hoogste punt van de Calanques, om uiteindelijk uit te komen bij de Calanque de Sugiton.

Beginpunt

Een goed vertrekpunt voor wandelingen in het gebied van de Calanques is de universiteitscampus Luminy. Je kunt hier de auto gemakkelijk kwijt en je er zijn diverse buslijnen, dus het is ook een optie om van het centrum van Marseille de bus te nemen. Vanaf het universiteitsterrein lopen diverse wandelroutes de heuvels in.

Routebeschrijving van de wandeling

In de Calanques lopen zeer veel wandelpaden. Niet alle routes zijn even goed aangegeven, maar omdat er zoveel paden lopen, is het vaak ook makkelijk om via een ander pad bij de gewenste bestemming aan te komen.

Vanaf Luminy volg je het pad richting de Col de Sugiton. Vlak voordat je die bereikt neem je het pad links om af te snijden, of je loopt helemaal door tot aan de col en volgt daar het bord linksaf richting Puget. Vervolgens neem je het pad dat eerst aan de zuidkant van Mont Puget loopt richting het oosten. Deze kronkelt omhoog de helling op zodat je de Mont Puget vanuit het oosten beklimt. Er is ook een pad dat de Mont Puget vanaf het westen bedwingt, maar dit pad is technisch ingewikkelder (handen gebruiken om de rotsen op te klauteren) en niet voor mensen met hoogtevrees.

Vanaf de Mont Puget neem je hetzelfde pad weer naar beneden, en volg je de shortcuts richting de Calanque de Sugiton. Vanaf de Mont Puget lopen overigens meerdere paden omlaag, je kunt er ook voor kiezen om over de zuidwestelijke puinhellingen je eigen pad naar beneden te zoeken en zo de snellere weg te nemen.

Vanaf de Calanque de Sugiton volg je het gewone, goed gemarkeerde pad, deels over asfalt, weer terug richting Luminy.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00 (1 stemmen, gemiddeld: 10,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien