Wandeling langs de rode rotsen van het Estérel-gebergte

In het kort

De wandeling

De rode rotsen van Parc de l’Estérel steken hoog het azuurblauwe water van de Middellandse Zee uit. Nabij Saint Raphaël, zo’n 45 minuten rijden ten westen van Cannes, ligt een rood-groene oase tussen de Zuid-Franse villa’s.

Deze wandelroute ligt over enkele van de mooiste paden in dit natuurgebied. Alleen de rit over de hobbelige wegen door het park maakt de wandeling al spectaculair. De route voert langs de Pic du Cap Roux, een rode rotstop die je vanaf de toeristische route langs de kust al van verre kunt zien liggen. Het zuidelijke deel van de wandelroute geeft prachtig uitzicht op de rode rotsen met op de achtergrond de blauwe zee. Het noordelijke deel geeft uitzicht op de beboste valleien en heuvels van het beschermde natuurgebied.

Houd er rekening mee dat de route in de zomer soms gesloten is. Het gebied is extreem droog en bij hoge temperaturen is het risico groot. Google of doe navraag bij de lokale VVV. Neem voldoende water mee en vermijd wandelen op de warmste momenten van de dag.

Beginpunt

Neem de Avenue des Golfs vanuit Saint Raphaël of de Avenue du Gratadis vanuit Agay naar de Rue du Gratadis, een slecht onderhouden weg het natuurgebied in. Volg de slingerende weg door de doorwaadbare plaats in Le Grenouillet. Maak bij het volgende kruispunt een scherpe bocht naar rechts en volg de weg tot je niet verder kunt. Aan het eind van de weg ligt een redelijk grote parkeerplaats, die in het hoogseizoen in no time vol staat. Hoe eerder je komt, hoe meer parkeerplek en hoe koeler je wandeling. Is de parkeerplaats vol? Dan kun je ook de parkeerplaats Sainte Baume proberen. Deze ligt langs een ander deel van de route.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem vanaf de parkeerplaats het geel gemarkeerde smalle pad de heuvel op. Volg het smalle pad tussen de geurige rozemarijn naar Col du Saint-Pilon waarvan de naam verraden wordt door een houten bordje. Houd rechts aan en buig op de splitsing linksaf. Wandel met uitzicht op de Middellandse Zee naar de Col du Cap Roux, waar je een stukje over losliggende stenen loopt. Vanaf hier heb je vrij uitzicht op de kust en Saint Raphaël. 

Sla rechtsaf en volg het pad tot onder Pic du Cap Roux. Hier kun je linksaf een stukje omhoog lopen naar het uitzichtpunt op de ongevaarlijke top. Neem hetzelfde paadje weer naar beneden en volg het pad verder om de top heen. Neem het eerste pad links en volg dit pad met uitzicht op de beboste heuvels ten oosten van de Pic du Cap Roux. Het pad maakt een scherpe bocht naar rechts en vervolgens een scherpe bocht naar links. Op dit deel van de route kom je meer schaduw tegen, wat vooral op warme dagen heel aangenaam is.

Volg het pad naar de Fontein van Sainte Baume. Je kunt eventueel linksaf een uitstapje maken naar de Grot van Sainte Baume. Negeer de parkeerplaats bij de fontein en houd op de splitsing links aan. Volg het pad tot je weer op de Col du Saint-Pilon bent en neem vanaf daar dezelfde weg terug naar de auto.

Kun je geen genoeg krijgen van het uitzicht op de rode bergen? Neem vanaf Acay de kustweg naar Cannes om de berg waarop je wandelde van onderen te bekijken. Langs deze weg liggen ook diverse uitzichtpunten en strandjes aan de Middellandse Zee-kust.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00 (1 stemmen, gemiddeld: 8,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien