Dagwandeling door de Gorges de Saint-Pierre

In het kort

De wandeling

We lopen een wandeling door de kloof van de rivier de Saint-Pierre over smalle richeltjes. Dit is dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees! Het eerste deel loopt vrij vlak op een smal pad, ongeveer 200 meter boven de rivier. Het tweede deel gaat via een zigzaggend bospad omhoog naar Cabane de Congerman en vervolgens over smalle grindpaden langs de waterlopen die in de bergen zijn uitgesleten en uiteindelijk de Gorges Saint-Pierre vormen. Het laatste deel voert ons door het bos naar beneden en zal ons door de kloof terugbrengen via hetzelfde pad als waarlangs we gekomen zijn.

Beginpunt

De start van deze wandeling ligt iets buiten het gehucht Villars-Heyssier, dat we bereiken door in het dorpje Beauvezer langs de D908 de rivier de Verdon over te steken. Na de brug gaan we direct rechts en na een paar kilometer komen we in het gehuchtje. Hier rijden we nog een klein stukje over een onverhard pad totdat we de auto goed kunnen parkeren. Aan het echte begin van deze wandeling is een kleine parking, maar in het hoogseizoen kan het hier druk zijn.

Routebeschrijving van de wandeling

Na ongeveer 5 km lopen door de kloof over een pad van ongeveer 1,5 meter breed, met aan de linkerzijde een hoge wand en aan de rechterkant een diep ravijn, komen we bij een bruggetje waar we rechtsaf slaan richting Cabane de Congerman. Na een stijgend zigzagpad door het bos bereiken we de cabane en kunnen hier even pauze nemen en vers water uit de bron tappen.

Vanaf de cabane nemen we het pad linksaf richting Chabanal en lopen al snel in een hoger gelegen gebied dat gekenmerkt wordt door puinhellingen, rotsen, schaarse begroeiing en na bijna iedere bocht een minimaal stroompje water. Deze stroompjes hebben geulen uitgesleten in de bergwand en deze moeten we oversteken om verder te kunnen. Het spreekt voor zich dat deze wandeling in natte omstandigheden een totaal ander karakter heeft en ronduit gevaarlijk wordt, dus houd de weersverwachting goed in de gaten.

Na 2,5 kilometer komen we bij een splitsing (Col de Chabanal) waar we het pad terug naar Villars Heissier nemen. Na weer 2,5 kilometer door het bos komen we terug bij de brug over de Gorges Saint-Pierre. Vanaf hier kunnen we nog even stroomopwaarts lopen naar een kleine waterval, waar we ons kunnen opfrissen. We lopen hier op een hoogte van bijna 1600 meter dus ook hoogzomer is het water ijskoud.

Het laatste stuk door de kloof is exact zoals we gekomen zijn, maar als we de kloof bijna uit zijn kunnen we nog even naar de Chapelle de Saint-Pierre lopen via het bospad dat naar de rivier voert.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00 (4 stemmen, gemiddeld: 6,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien