wandelen-eze-sur-mer-nice

Èze-sur-Mer naar Mont Bastide

 • Moeilijkheid: Gemiddeld
 • Soort: Korte wandeling
 • Hoogteverschil: 545 meter
  (25m - 570m)
 • Afstand: 6.4 kilometer
 • Duur: 3 tot 4 uur
 • Zelfde eindpunt als beginpunt: ja
 • Beginpunt: Èze-sur-Mer
 • Wandelkaart kopen
 • Meer routes: Côte d'Azur, Frankrijk, Franse Alpen, Provence-Alpes-Côte d'Azur
 • Accommodaties in de omgeving:
  - Hotels en b&b's
  - Campings
  - Vakantiehuizen

De wandeling

Een bergachtige wandeling aan de Côte d’Azur met regelmatig schitterende uitzichten op de zee en de rotsachtige kust. Onderweg kom je door het pittoreske dorp Èze, ideaal om even uit te rusten en van de gezelligheid in de leuke smalle straatjes te genieten. Het doel is de Mont-Bastide, waar je naast het uitzicht onder meer de ruïnes van een eeuwenoud dorp kunt zien.

Beginpunt

De wandeling begint bij het station van Èze-sur-Mer. Dit is makkelijk bereikbaar vanaf Nice (15 minuten) en vanuit Monaco (ook 15 minuten). De auto kun je er op diverse plekken langs de weg kwijt. Het pad begint bij het bordje 'Sentier Nietzsche'.

Routebeschrijving van de wandeling

Steek vanaf het station bij Èze de weg over en sla het pad 'Sentier Nietszche' in. Dit pad heet zo omdat de bekende Duitse filosoof hier geregeld gelopen heeft tijdens zijn verblijf aan de Franse zuidkust. Het pad begint als gewoon straatje maar loopt al snel over in een hobbelig, niet al te best onderhouden pad dat je in een klein uurtje naar het dorp Èze voert.

Als je nog nooit in Èze bent geweest, profiteer dan van de mogelijkheid om er even rond te lopen. En als je nog wat tijd over hebt, bezoek dan ook de exotische tuinen boven het dorp voor een mooi uitzicht (betaald).

Vervolgens neem je enkele tientallen meters de D6007, ook wel moyenne corniche genaamd, in de richting van Nice. Loop over de brug en sla net voor een kleine tunnel rechtsaf het wandelpad in.

Deze stijgt het eerste deel vrij stevig, om vervolgens door bebossing af te platten, waarbij je vooral zicht hebt op de minder interessante bebouwing van Èze. Na enkele haarspeldbochtjes bereik je de Middellandse-Zeekant weer van de Mont-Bastide en opent zich een mooi panorama op de kust en Cap Ferrat. Vervolgens kom je ook al snel op de top aan. Naast het uitzicht op de kust, zie je aan de andere kant ook enkele hoge toppen van het Mercantour-gebergte in het noorden.

Nu is het tijd om weer af te dalen. Je loopt het pad verder af richting de Col d'Eze / de Grande Corniche. Net voor je bij de weg komt is er een pad linksaf dat je door een leuk dalletje weer richting de zeekant brengt. Na een tijdje bereik je de Moyenne Corniche. Steek deze over en vervolg het wandelpad naar beneden. Dit is geregeld behoorlijk steil, let op een goede daaltechniek om geen last van je benen/knieën te krijgen. Uiteindelijk kom je uit in een villawijkje van Èze-sur-Mer en is het nog een kwartiertje teruglopen naar het station.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00 (1 stemmen, gemiddeld: 8,00 van de 10)
Wandelen in Frankrijk
Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Bij elke wandelplek staan meerdere routes vermeld en je krijgt aanbevelingen voor campings, hotels en accommodaties die zich specifiek op wandelaars richten.
 • vijftig schitterende wandelbestemmingen in het hele land
 • meer dan 120 wandelroutes, inclusief GPS-bestanden
 • gemakkelijke, gemiddelde en zwaardere routes
 • tips voor campings, wandelaccommodaties en hotels
 • informatie die van pas komt bij het wandelen in Frankrijk
 • uitgebreide paklijst
Bestel hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuw: Wandelen in Frankrijk

Bestel nu dit nieuwe boek

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief