Charmant Som

In het kort

De wandeling

Relatief eenvoudige wandeling naar de top van de Charmant Som, een uitzichtberg in de Chartreuse. Op de top heb je een schitterend panorama vanaf de Mont Blanc tot aan de zuidelijke toppen van de Franse Alpen. Het pad is rotsachtig en hier en daar steil, maar goed gemarkeerd.

Beginpunt

Deze wandeling begint bij de Auberge du Charmant Som aan de D57e, waar je ook de auto gratis kunt parkeren.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop vanaf de parkeerplaats in oostelijke richting over een alpenweide. Volg het pad omhoog, langs de alpenweide omhoog, dat overgaat in een zigzaggend pad tegen de rotsachtige helling op. Na ongeveer honderd meter stijgen kom je op een zadel uit, steek deze over en wandel verder omhoog, het laatste stukje, nog zo'n vijfenzeventig meter klimmen tot aan de top.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,75Beoordeling: 9,75Beoordeling: 9,75Beoordeling: 9,75Beoordeling: 9,75Beoordeling: 9,75Beoordeling: 9,75Beoordeling: 9,75Beoordeling: 9,75Beoordeling: 9,75 (4 stemmen, gemiddeld: 9,75 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. Er leuke route met een fantastisch uitzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Bonjour,

 
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier verzamelen we onze favoriete bergwandelroutes en handige tips voor het wandelen in een bergachtige omgeving. Een handig startpunt is deze overzichtskaart met alle wandelroutes. Wist je trouwens dat we ook drie mooie boeken over Frankrijk hebben uitgebracht? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. Niet te missen of je nu het hele land door wil trekken of een bepaalde streek gaat verkennen. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Regelmatig nieuwe bergwandeltips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook over bergwandelen in Frankrijk.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien