lac_puy_vachier_meije_grave

Korte wandeling op La Meije naar Lac du Puy Vachier

132 keer gelezen

De wandeling

Nadat je met de vrolijk gekleurde gondels van de kabelbaan uit La Grave op het tussenstation bent afgezet kun je kiezen tussen verschillende korte wandelingen op de flanken van La Meije. Deze route naar het bergmeertje Lac du Puy Vachier kent wat hoogteverschil, maar is heel geschikt om met kinderen te lopen (vanaf ongeveer 5 jaar). Bij het meertje kun je mooie bergkristallen vinden.

Beginpunt

Vanuit La Grave neem je de Téléphérique des Glaciers de la Meije. Je stapt uit bij het tussenstation. Aan de voet van de kabelbaan is een parkeerplaats en er zijn toiletten. De laatste mogelijkheid om met de Télephérique weer af te dalen is rond vijf uur, houd de tijd dus in de gaten. Een andere optie is om lopend af te dalen naar La Grave. Dit kost je drie uur via een redelijk steil en vrij saai pad.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf het tussenstation van de kabelbaan kun je de bordjes naar het meer volgen. Verdwalen kun je niet. Je slaat linksaf en daalt dan direct een stuk, tot je op de flanken van de berg loopt. Het pad is af en toe wat onregelmatig, dus bereid je voor op een beetje klauteren. Vanaf hier loop je in dezelfde richting tot je het meertje bereikt. Aan je rechterhand heb je een fantastisch uitzicht op het dal en de omringende bergen. Bij het meertje hebben wij bergkristallen gevonden. Daarna volg je hetzelfde pad weer terug.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief