Korte wandeling op La Meije naar Lac du Puy Vachier en Refuge Evariste Chancel

In het kort

De wandeling

Nadat je met de vrolijk gekleurde gondels van de kabelbaan uit La Grave op het tussenstation bent afgezet kun je kiezen tussen verschillende korte wandelingen op de flanken van La Meije. Deze route naar het bergmeertje Lac du Puy Vachier en Refuge Evariste Chancel kent wat hoogteverschil, maar is heel geschikt om met kinderen te lopen (vanaf ongeveer 5 jaar). Je kunt natuurlijk ook alleen naar het meer lopen, dan hoef je niet omhoog te klimmen naar de berghut. Bij het meer kun je mooie bergkristallen vinden.

Let op: voor kinderen tot 2 jaar is de kabelbaan bij La Grave verboden, vanwege de snelle stijging. Ons nichtje van 1,5 mocht daarom niet mee omhoog.

Beginpunt

Vanuit La Grave neem je de Téléphérique des Glaciers de la Meije. Je stapt uit bij het tussenstation. Aan de voet van de kabelbaan is een parkeerplaats en er zijn toiletten. De laatste mogelijkheid om met de Télephérique weer af te dalen is rond vijf uur, houd de tijd dus in de gaten. Een andere optie is om lopend af te dalen naar La Grave. Dit kost je drie uur via een redelijk steil en vrij saai pad.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanuit La Grave neem je de gondelbaan naar het tussenstation op 2400 meter. Je vindt hier naast hangmatten met een spectaculair uitzicht ook diverse speeltoestellen en een groot naambord van La Grave voor een vakantiekiekje.

Vanaf het tussenstation van de kabelbaan kun je de bordjes naar het meer volgen. Verdwalen kun je niet. Je slaat linksaf en daalt via een onregelmatig pad ongeveer honderd meter af, waarbij je onder de kabelbaan doorloopt. Dit is direct het meest uitdagende stuk van de route. Daarna loop je via de flanken van de berg naar het bergmeer, dat je na ongeveer een half uur bereikt. Tijdens de wandeling heb je aan je rechterhand een fantastisch uitzicht op het dal en de omringende bergen.

Heb je bij het meer nog energie over, dan kun je nog een kwartier doorlopen naar de Refuge Evariste Chancel. Je overbrugt in dit kwartier 130 hoogtemeters. Bij de hut aangekomen kun je jezelf trakteren op een kop koffie of iets lekkers (neem contant geld mee!). Daarna keer je via hetzelfde pad weer terug naar de gondelbaan (45 minuten vanaf de hut, 30 minuten vanaf het meer).

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00 (3 stemmen, gemiddeld: 8,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. Tjarda van Buel says:

    Deze wandeling hebben wij in 2023 gedaan, in augustus, en we hebben genoten.
    In juni van dit jaar keren we terug om weer een weekje te wandelen en omdat dit een prachtige wandeling is “om er in te komen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien