Vallon d’Orgeval

1768 keer gelezen

De wandeling

Eenvoudige wandeling door een mooi afgelegen en ongerept bergdalletje. In dit natuurpark heb je grote kans allerlei soorten wild tegen te komen, en bovendien heb je tussen de bossen door mooi uitzicht op de omliggende bergtoppen, zoals de Arcalod en de Pécloz. Het pad is makkelijk en breed, ook prima te doen voor kinderen.

Beginpunt

Vanaf het dorpje École neem je eerst een stukje de D60 en vervolgens sla je oostwaarts af richting het Vallon d'Orgeval langs het riviertje de Chéran. Je rijdt door tot je niet meer verder mag, dan arriveer je bij de Parking Nant Fourchu.

Routebeschrijving van de wandeling

Volg vanaf de parking het bosweggetje omhoog. Na een aantal haarspeldbochten, op ongeveer 1,7 kilometer, kom je bij een splitsing precies in een haarspeldbocht. Hier neem je de afslag links en vervolg je je wandeling min of meer evenwijdig aan het riviertje dat door het dal stroomt. Loop helemaal door en richting het einde van het dal sla je nogmaals links af. Daarmee maak je een halve draai en loop je terug door het dal richting de parking.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief