Voie Sarde en Gorges du Guiers-Vif

De wandeling

Afwisselende wandelroute op de flanken van de Chartreuse. Je wandelt onder meer over een voormalige Romeinse weg, die later door de hertogen van Savoie werd aangepast voor het gebruik van koetsen. Deze weg was in gebruik tot Napoléon iets ten noorden hiervan een tunnel liet graven. Verder gaat het pad over een plateau waar resten van prehistorische bewoning gevonden zijn. Als afsluiter loop je boven langs een indrukwekkende rivierkloof.

Beginpunt

Je begint in het gehucht La Grotte, onderdeel van het dorp Saint-Christophe. Daar vind je in het midden een parkeerplaats genaamd Parking de la Chapelle. Als je vanaf daar richting het oosten loopt kom je bij de Voie sarde, het begin van deze wandelroute.

Routebeschrijving van de wandeling

Wandel omhoog over de Voie sarde richting de grotten. Je komt dan door een nauwe kloof. Loop zo'n honderd meter naar het oosten en sla rechtsaf, het pad tegen de rotsachtige helling op. Na ongeveer vijftig meter vrij steil klimmen kom je boven op het plateau. Hier wandel je door een landschap van bossen en zogenaamde lapiaz, een erosieverschijnsel in het kalksteen. Volg de bordjes met prehistorische pijlpunten, dan kom je uit bij de Abri de Fru, een overhangende klif waar in de prehistorie mensen woonden. Ga vervolgens zuidwaarts en je komt uit bij de Gorges de Guiers-Vif. Volg het pad in westelijke richting, sla na ongeveer een kilometer rechtsaf naar beneden en je komt weer onderin het dal uit. Je kunt nu nog even een uitstapje maken de rivierkloof in, over een bruggetje dat vroeger de grens tussen het hertogdom Savoie en het koninkrijk Frankrijk vormde.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00 (4 stemmen, gemiddeld: 8,00 van de 10)

Onze tips voor accommodaties

Met deze tips voor accommodaties haal je het meeste uit je vakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Hotels of b&b's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Nieuw: Wandelen in Frankrijk

Bestel nu dit nieuwe boek

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief