Semnoz: Wandeling bij Annecy met uitzicht op de Mont Blanc

De wandeling

Eenvoudige wandeling over een breed, makkelijk begaanbaar pad met indrukwekkende uitzichten op onder meer de Mont Blanc en het Massif des Bauges. Onderweg kom je langs een aantal koeienboerderijen waar de befaamde Reblochon-kaas wordt geproduceerd.

Beginpunt

Het startpunt ligt bovenop de Crêt de Chatillon, het hoogste punt van de berg Semnoz bij Annecy. Je wandelt over de bergrug, die als een langgerekte dijk voor de Alpen ligt. Parkeren kan op een ruime parkeerplaats aan de D110.

Routebeschrijving van de wandeling

Volg vanaf de parkeerplaats het brede pad dat kronkelend over de bergrug loopt richting het zuiden. Je loopt de hele tijd over hetzelfde brede pad, een grindweg, en ziet aan je linkerhand steeds de Mont Blanc aan de horizon. Aan het eind van het pad, na ongeveer 2,5 kilometer, ligt Chalets de Gruffy / Refuge du Semnoz, een berghut waar je ook terecht kunt voor een hapje of een drankje. De terugweg gaat over hetzelfde pad. In de omgeving zijn meer wandelpaden, dus je kunt de route ook zelf wat uitbreiden.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief