Lac Blanc

3536 keer gelezen
 • Moeilijkheid: Gemiddeld
 • Soort: Korte wandeling
 • Kenmerk: Met kinderen
 • Hoogteverschil: 439 meter
  (1913m - 2352m)
 • Afstand: 6.4 kilometer
 • Duur: 4 tot 5 uur
 • Zelfde eindpunt als beginpunt: ja
 • Beginpunt: Het middenstation van de kabelbaan Flégère
 • Wandelkaart kopen
 • Meer routes: Chamonix, Frankrijk, Franse Alpen
 • Accommodaties: Zoek hotels en b&b's in deze omgeving

De wandeling

Voor een van de mooiste uitzichten op het Mont Blancmassief van de kant van Chamonix kan je niet om het Lac Blanc heen. Dit is een populaire bestemming onder zowel dagjesmensen als mensen die de Tour du Mont Blanc lopen. Een ijskoud meertje, met op de achtergrond de hoogste toppen van de Franse Alpen, kan het nog mooier?

Beginpunt

Het Lac Blanc is het eenvoudigst te bereiken door eerst de kabelbaan 'Flégère' vanuit Chamonix naar het middelstation te nemen.

Routebeschrijving van de wandeling

Volg vanaf het kabelbaanstation de bordjes richting Lac Blanc. Het pad begint over skipistes en is daardoor in het begin breed en langzaam stijgend. Als je de pistes achter je laat wordt het smaller en steiler. Door de vele toeristen die hier komen is het pad soms diep uitgesleten en onderhevig aan erosie. Op sommige stukken is het dan ook zanderig en glibberig, met ook stenen die los kunnen komen.

De terugweg gaat over hetzelfde pad. Heb je tijd over, dan is het ook aan te raden om nog even door te lopen naar de Lacs de Chéserys, een paar meertjes die een stuk rustiger zijn dan het Lac Blanc maar bijna net zulke mooie uitzichten bieden.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

1 reactie

Avatar
Nathalie 17 augustus 2018 - 09:09

Ik speel altijd vals en ga vanaf Flegere nog wat hoger met de stoeltjeslift van Index. Dan is de route naar het meer maar 3 kwartier en een stuk gemakkelijker. Heb vorige week in Chamonix overigens vernomen dat Flegere na de winter een half jaar gaat sluiten. Ze gaan er meerder kleine karretjes van maken (ipv één grote zoals nu) Hopelijk voorkomt dat de wachtrij van vaak min. 45 minuten. Dus zomer van 2019 is de telepherique gesloten!

Reply

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief