Lac Blanc

In het kort

De wandeling

Voor een van de mooiste uitzichten op het Mont Blancmassief van de kant van Chamonix kan je niet om het Lac Blanc heen. Dit is een populaire bestemming onder zowel dagjesmensen als mensen die de Tour du Mont Blanc lopen. Een ijskoud meertje, met op de achtergrond de hoogste toppen van de Franse Alpen, kan het nog mooier?

Beginpunt

Het Lac Blanc is het eenvoudigst te bereiken door eerst de kabelbaan 'Flégère' vanuit Chamonix naar het middelstation te nemen.

Routebeschrijving van de wandeling

Volg vanaf het kabelbaanstation de bordjes richting Lac Blanc. Het pad begint over skipistes en is daardoor in het begin breed en langzaam stijgend. Als je de pistes achter je laat wordt het smaller en steiler. Door de vele toeristen die hier komen is het pad soms diep uitgesleten en onderhevig aan erosie. Op sommige stukken is het dan ook zanderig en glibberig, met ook stenen die los kunnen komen.

De terugweg gaat over hetzelfde pad. Heb je tijd over, dan is het ook aan te raden om nog even door te lopen naar de Lacs de Chéserys, een paar meertjes die een stuk rustiger zijn dan het Lac Blanc maar bijna net zulke mooie uitzichten bieden.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,29Beoordeling: 6,29Beoordeling: 6,29Beoordeling: 6,29Beoordeling: 6,29Beoordeling: 6,29Beoordeling: 6,29Beoordeling: 6,29Beoordeling: 6,29Beoordeling: 6,29 (21 stemmen, gemiddeld: 6,29 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. Ik speel altijd vals en ga vanaf Flegere nog wat hoger met de stoeltjeslift van Index. Dan is de route naar het meer maar 3 kwartier en een stuk gemakkelijker. Heb vorige week in Chamonix overigens vernomen dat Flegere na de winter een half jaar gaat sluiten. Ze gaan er meerder kleine karretjes van maken (ipv één grote zoals nu) Hopelijk voorkomt dat de wachtrij van vaak min. 45 minuten. Dus zomer van 2019 is de telepherique gesloten!

  2. Wij kochten een ticket voor ons gezin naar Index (ca. 110,- euro voor 3 volw & 1 kind) en stapten op het middenstation uit, om vervolgens naar Lac Blanc te klimmen. Na wat versnaperingen bij de refuge vervolgden we onze route naar de bovenste halte van Index. De tip om vroeg te starten hebben we opgevolgd, we stonden 9:00 aan de start, om 13:30 waren we bij Index. 700 hoogtemeters, maar omdat een deel weer daalt is het feitelijk meer, ik schat 900 hoogtemeters. Nathalie is in haar bovenstaande reactie wat optimistisch met 3kwartier voor de route Lac Blanc – Index. Het is wel een stukJe langer. Lekker voldaan hebben we beide liften naar beneden genomen…. Fijne route met prachtige vergezichten. Wel behoorlijk veel mede-wandelaars, maargoed, het in augustus ook volop hoogseizoen natuurlijk.
    Fijn als op deze site wat meer van dit soort halve dagwandelingen met serieuze klimstukken worden geplaatst, echt nuttig! Thanks.

    1. Bedankt voor je reactie Richel!

  3. Hoi, wij willen deze wandeling waarschijnlijk deze zomer gaan doen! Ik zou graag doorlopen naar Lacs de Chéserys, weet je hoe lang dat ongeveer is vanaf Lac Blanc? Staat de route ook duidelijk aangegeven? Is de wandeling goed te doen met hoogtevrees?

    1. Hoi Linda, ja dat is goed te doen hoor, die meertjes zijn ongeveer een half uurtje verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien