Korte huttentocht of wandeling naar Refuge du Plan du Lac (met kinderen)

In het kort

De wandeling

Deze korte huttentocht is heel geschikt voor wandelaars die graag willen uitproberen of slapen in een berghut iets voor hen is, of voor kinderen die hun eerste huttentocht lopen. De wandeling loopt redelijk vlak en passeert onderweg een bergmeertje. De hut is met verschillende spelletjes en speelapparaten ingericht op jonge wandelaars (al kunnen volwassenen natuurlijk ook met een gerust hart spelen). Er zijn verschillende kamers voor kleine gezelschappen en tegen betaling kun je warm douchen. Buiten de hut kun je heerlijk op het terras zitten en met een bosbessentaartje genieten van het uitzicht. De volgende dag kun je via de andere kant van het meer weer terugkeren naar de parkeerplaats. Deze wandeling is ook prima in een halve of hele dag te doen.

Vind je deze wandeling te kort, dan kun je ook beslissen om door te lopen naar Refuge d’Entre Deux Eaux. Hiervoor moet je na Refuge du Plan du Lac een paar honderd meter afdalen. Je steekt door middel van een bruggetje een riviertje over en klimt vervolgens weer wat omhoog richting de hut. De terugweg loopt via hetzelfde pad. Wij zijn de hut alleen gepasseerd en hebben hier zelf niet overnacht, dus wij weten niet hoe de voorzieningen in deze hut zijn.

Wij liepen de wandeling naar Refuge du Plan du Lac als onderdeel van de Tour des Glaciers de la Vanoise.

Beginpunt

Vanuit Termignon rijd je de D126 op. De weg slingert zich gedurende een klein half uur naar boven, tot je boven de 2300 meter uitkomt. Helemaal aan het einde van de weg is een grote parkeerplaats, vanwaar een groot aantal wandelingen start. Bij de Auberge de Bellecombe, net naast de parkeerplaats, kun je nog even van het toilet gebruik maken voordat je aan de wandeling start.

Routebeschrijving van de wandeling

De wandeling kent geen moeilijkheden en is eigenlijk niet meer dan een recht pad richting de hut. Vanaf de parkeerplaats zoek je het juiste gele bordje waarop Refuge du Plan du Lac staat aangegeven. Dit pad is onderdeel van de Via Alpina. Na een kilometer passeer je het bergmeer. Nog een kilometer verder kom je al aan bij de hut. Net naast de hut vind je een oriëntatietafel.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,40Beoordeling: 6,40Beoordeling: 6,40Beoordeling: 6,40Beoordeling: 6,40Beoordeling: 6,40Beoordeling: 6,40Beoordeling: 6,40Beoordeling: 6,40Beoordeling: 6,40 (5 stemmen, gemiddeld: 6,40 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien