Wandeling naar de Tête de la Maye vanuit La Bérarde

In het kort

De wandeling

Een van de wandelingen die je een mooi uitzicht geven op zowel de Meije als het dal met La Bérarde, is de tocht naar de Tête de la Maye op 2.518 meter. Het is een lastige klim waarbij je ongeveer 800 meter hoogte overbrugt en die zo’n 3-4 uur in beslag neemt, heen en terug. Onderweg kom je enkele gezekerde passages tegen waarbij je houvast hebt aan staalkabels. Een beetje ervaring met bergwandelen is dus wel nodig hier, maar het uitzicht is de moeite meer dan waard. Bovenop wacht je een mooi plateau met panoramatafel en een 360-graden uitzicht. We vonden het een prachtige plek om een tijdje te verblijven en van de bergwereld te genieten.

Beginpunt

Via het smalle bergdal van de Vénéon, vol torenhoge rotswanden, duizelingwekkende afgronden, verborgen watervallen en een kronkelende bergweg (D530), die niet geschikt is voor angstige automobilisten, bereik je het kleine bergdorpje La Bérarde. Hier kun je je auto parkeren en eventueel nog wat proviand inslaan voor je wandeling. Het dorp is ingericht op een actieve vakantie: je vindt hier vrijwel alleen maar bergbeklimmers, wandelaars en mountainbikers.

Routebeschrijving van de wandeling

De wandeling begint vlak voor La Bérarde, aan de linkerkant van de weg, net voor je de brug oversteekt richting het dorp. Het pad is in het begin hetzelfde als dat richting Refuge du Chatelleret. Op 1.880 meter moet je voor de Tête de la Maye links afslaan bij de bordjes. Het eerste gedeelte van de wandeling gaat over goed begaanbare bergpaadjes, met soms steile stukken. Je hebt vrijwel continu een fantastisch uitzicht op het dorp La Bérarde, dat steeds verder onder je komt te liggen, en op de verschillende zijdalen van het Vénéon-dal. De route is goed aangegeven, waardoor je gerust de tijd kunt nemen om veel om je heen te kijken. Tijdens het tweede gedeelte van de klim is wat klauterwerk vereist, over rotsen met hier en daar kabels en trappetjes. Als je bijna boven bent, volgt nog een klimmetje door een spannend couloir. Een rotsblok hangt dreigend boven je hoofd, vastgeklemd tussen de wanden van de nauwe doorgang. Gelukkig is het met kabels stevig vastgezet, want als het los zou schieten, zou het recht op het dorp La Bérarde afstevenen. Zodra je uit het couloir geklauterd bent, bereik je het dakterras van de Tête de la Maye: een grote, groene grasmat bovenop de berg. Een panoramatafel vertelt je wat er in dit 360-graden-uitzicht allemaal te zien valt, onder andere de hoogste toppen van de Écrins. Na een welverdiende pauze keer je via hetzelfde pad weer terug naar La Bérarde.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,75Beoordeling: 7,75Beoordeling: 7,75Beoordeling: 7,75Beoordeling: 7,75Beoordeling: 7,75Beoordeling: 7,75Beoordeling: 7,75Beoordeling: 7,75Beoordeling: 7,75 (4 stemmen, gemiddeld: 7,75 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. Rob & Naomi says:

    Wij zijn redelijk ervaren bergwandelaars maar de omschrijving van deze wandeling geeft in onze ogen niet goed weer hoe zwaar deze klim daadwerkelijk is. Het begaanbare pad is goed te doen, gezien de hoogtemeters die je maakt in korte tijd. Echter is het stuk klimmen en klauteren wel wat heftiger als hier omschreven. Er zijn stukken waar je moeilijk grip kan vinden. Wij hebben over deze wandeling 5,5 uur gedaan, met af en toe een drinkpauze en korte lunch tussendoor. Dit neemt niet weg dat het inderdaad een wandeling in een prachtige omgeving is met prachtig uitzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien