Écrins

Aantal uur


De Écrins is een berggebied en nationaal park in de Franse Alpen, in de departementen Isère en Hautes-Alpe, tussen de steden Grenoble, Briançon en Gap. De hoogste berg van het gebied is de vierduizender Barre des Écrins (4.102 meter), gevolgd door La Meije (3.982 meter), Ailefroide (3.954 meter) en Mont Pelvoux (3.946 meter). In heel de Écrins zijn prachtige wandelroutes te vinden, of je nu een korte wandeling zoekt of een meerdaagse huttentocht. Aanraders voor bergwandelen met kinderen zijn de makkelijke routes bij de kabelbaan vanuit La Grave. Daar tegenover, op het Plateau du Emparis, vind je wat ons betreft de mooiste wandeling in de Écrins, vanwege het spectaculaire uitzicht op de machtige toppen van het massief. Hier vind je alle wandelroutes met de bijbehorende wandelkaart of wandelgids en tips voor een geschikte camping of de juiste berghutten, voor een onbezorgde wandelvakantie.

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Bonjour,

 
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier verzamelen we onze favoriete bergwandelroutes en handige tips voor het wandelen in een bergachtige omgeving. Een handig startpunt is deze overzichtskaart met alle wandelroutes. Wist je trouwens dat we ook drie mooie boeken over Frankrijk hebben uitgebracht? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. Niet te missen of je nu het hele land door wil trekken of een bepaalde streek gaat verkennen. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Regelmatig nieuwe bergwandeltips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook over bergwandelen in Frankrijk.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien