Gemakkelijke wandeling naar de Cascade de la Pisse bij Le Bourg-d’Oisans

In het kort

De wandeling

Gemakkelijke wandeling naar een van de watervallen in de omgeving van Le Bourg-d’Oisans. Deze wandeling kent eigenlijk geen uitdagingen en is geschikt voor wandelaars van elk niveau. Het grootste gedeelte van de route is geasfalteerd, alleen de laatste meters gaan via een hobbelig bospad (ongeveer 60 meter stijgen). Wij liepen deze route met een kinderwagen en dat ging prima, al hebben we de hem de laatste meters even getild.

Beginpunt

Je kunt je auto gratis parkeren aan het begin van deze wandelroute, op de kruising van Le Vert en Route du Plan. De coördinaten zijn 45.037005, 6.041662. Op Google Streetview is hier geen parkeerplaats zichtbaar (oktober 2020), maar hij is er wel degelijk.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf de parkeerplaats volg je een vlak, geasfalteerd pad gedurende 2,5 kilometer. Je passeert vrijwel direct in het begin het Lac Bleu, met een mooi grasveld en diverse picknickbanken. De rest van de route loopt onder bomen door en is niet veel bijzonders. Na 2,5 kilometer vind je aan de rechterkant een bospad. Dit is wat hobbeliger en stijgt ongeveer 60 meter tot je bij de waterval aankomt.

Rondom de watervallen liggen rotsblokken waar je kunt gaan zitten of overheen kunt klauteren tot je onderaan de waterval staat. De terugweg volgt hetzelfde pad.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00 (5 stemmen, gemiddeld: 8,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien