Lac Miroir en Lac Sainte-Anne vanaf Pied du Mézelet

In het kort

De wandeling

Een spiegelglad bergmeer, waardoor je de steile, kale rotsen en hellingen vol lariksen in tweevoud ziet. Azuurblauw gletsjerwater van het grootste bergmeer van de Queyras. Tijdens deze wandeling passeer je maar liefst twee incontournables van het Parc naturel régional de Queyras: het Lac Miroir (2.215 meter) en het Lac Sainte-Anne (2.414 meter). Af en toe moeten je kuiten flink aan het werk op steile hellingen en bospaadjes, maar je wordt regelmatig getrakteerd op leuke doorkijkjes en spectaculaire uitzichten.

Beginpunt

Vanuit de richting van Guillestre rijd je ongeveer vier kilometer over de balkonweg en door de tunnels van de Combe de Queyras, tot je rechts af kunt slaan naar de D60 richting Ceillac. Na flink wat haarspeldbochten rijd je verder het dal in, tot je aan je linkerhand het dorp ziet verschijnen. Na een rotonde passeer je twee heel aardige wandelcampings en vlak na de tweede camping arriveer je bij de parkeerplaats Pied du Mézelet. Hier kun je te voet een bruggetje oversteken en beginnen met je wandeltocht.

Routebeschrijving van de wandeling

De route naar Lac Miroir wordt duidelijk aangegeven op gele wandelbordjes en, hier en daar, een gelamineerd A4-tje. Het eerste gedeelte van je wandeling volg je de rood-witte markeringen van de GR5, de langeafstandsroute die van Hoek-van-Holland naar Nice voert, dwars door de Queyras. Het pad loopt tussen de lariksbomen omhoog, met regelmatig een doorkijkje in het dal. De helling is steil, rotsachtig en af en toe glibberig, dus schoenen met een stevig profiel zijn onmisbaar. In deze eerste drie kilometer van de wandeling stijg je 540 meter, dat kost je ongeveer 1 uur en 45 minuten. De beloning wacht op je in de vorm van een bergmeer dat bij windstil weer zo glad is als een spiegel: Lac Miroir. Het water reflecteert op verbluffende wijze de beboste hellingen en de grillige, besneeuwde rotstoppen die het meer omlijsten. Het is zeker de moeite waard om even uit te rusten aan de rand van het water, voordat je verder trekt. De echte avonturiers kunnen hier ook hun tent opzetten, want bivakkeren (tussen 19.00-09.00 uur) is toegestaan.

Om je weg te vervolgen richting Lac Sainte-Anne loop je langs het meer in zuid-oostelijke richting. Al gauw zie je weer gele bordjes die je de weg wijzen. Vanaf hier is het nog een uur naar het gletsjermeer, dat spectaculair ingeklemd ligt tussen steile rotsen. Het eerste gedeelte van het pad is een leuk bospad onder de lariksbomen door, maar daarna is het even zweten op de kale pistes van het skigebied van Ceillac. Vergeet niet af en toe achterom te kijken voor een prachtig uitzicht op de hellingen vol lariksen en het Lac Miroir. Als je weer voor je kijkt, zie je in de verte de kapel aan de rand van het Lac Sainte-Anne verschijnen.

Er zijn verschillende opties om terug te keren naar de parkeerplaats, maar de kortste en snelste route gaat via dezelfde weg. Je geniet dan nogmaals van het uitzicht op de imponerende rotsen en het Lac Miroir, een glinsterende zwarte vlek tussen de lariksbossen.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,50Beoordeling: 9,50Beoordeling: 9,50Beoordeling: 9,50Beoordeling: 9,50Beoordeling: 9,50Beoordeling: 9,50Beoordeling: 9,50Beoordeling: 9,50Beoordeling: 9,50 (2 stemmen, gemiddeld: 9,50 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien