Grand Belvédère du Viso

In het kort

De wandeling

Wandeling grotendeels over een oude inmiddels afgesloten asfaltweg naar een fenomenaal uitzicht op de Mont Viso. Onderweg wandel je langs een idyllische rivier. In de herfst kun je hier genieten van alle mooie kleuren, zoals de lariksen die langzaam geel kleuren. In de winter is het een mooie vallei voor sneeuwschoenwandelingen. Verderop in het dal van de Hau-Guil ligt ook nog de Refuge du Viso. Een mooi wandeldoel, en voor doorgewinterde bergbeklimmers vormt de hut een uitvalsbasis om de Mont Viso te beklimmen.

Beginpunt

De wandeling begint aan het eind van de D947 die diep de bergen van de Queyras in leidt. Na het dorpje Ristolas gaat het nog een paar kilometer over een onverharde grindweg, tot je bij de grote parkeerplaats uitkomt. Hier vind je het begin van de wandelroutes in deze streek.

Routebeschrijving van de wandeling

De route naar het Grand Belvédère voert over een asfaltweg uit 1931 die in 1990 werd afgesloten voor het verkeer. Er is een kleine variant die je in de eerste kilometer over een bospaadje en sentier écologique langs het petit belvédère brengt. De rest van de wandeling ga je dan over het normale pad, dat deels geasfalteerd is, maar waar inmiddels ook grote stukken uit het asfalt zijn verdwenen. Langzaam neemt de berg terrein terug en verdwijnen de sporen van menselijk ingrijpen. Halverwege de route kom je dichterbij de rivier, richting het eind stijg je weer iets hoger en wordt de rivier wat ruiger. Het panoramapunt ligt net iets boven het oude, inmiddels dus niet meer gebruikte geasfalteerde parkeerterrein. De terugweg gaat via dezelfde route, waarbij je aan het eind wer de keuze hebt om via het petit belvédère of gewoon via de weg terug te lopen.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00 (1 stemmen, gemiddeld: 9,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien