Lac Foréant vanaf Col Agnel

In het kort

De wandeling

Net onder de Col Agnel start een relatief eenvoudige wandelroute naar het mooi in een dalkom gelegen Lac Foréant. Onderweg heb je onder andere zicht op de iconische Pain de Sucre, een puntige bergtop van 3208 meter hoogte. Het pad is goed begaanbaar maar hier en daar wat in slechte staat vanwege de vele mountainbikers die er overheen crossen.

Beginpunt

Parkeren op de vrij grote parkeerplaats, bij een informatiebord over het dal en de omgeving, in een bocht van de D205 die naar de Col Agnel voert.

Routebeschrijving van de wandeling

Op ruim een kilometer onder de Col Agnel, aan de Franse kant, vind je een parkeerplaats waarvandaan deze wandeling begint. Loop in noordelijke richting en vervolgens in oostelijke richting over het pad richting de Col Vieux. Na een driehonderd meter wandelen bereik je het tracé van de GR58 (Tour du Queyras), dat je verder volgt. Gaandeweg stijgt het pad even vrij snel, tot je de col bereikt. Hier splitst zich het pad naar diverse kanten, waaronder de top van de Pain de Sucre. Onder je zie je het Lac de Foréant al liggen. Vervolg in noordwestelijke richting naar beneden, na een half uurtje bereik je het meer. De terugweg gaat over hetzelfde pad.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00 (2 stemmen, gemiddeld: 9,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Bonjour,

 
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier verzamelen we onze favoriete bergwandelroutes en handige tips voor het wandelen in een bergachtige omgeving. Een handig startpunt is deze overzichtskaart met alle wandelroutes. Wist je trouwens dat we ook drie mooie boeken over Frankrijk hebben uitgebracht? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. Niet te missen of je nu het hele land door wil trekken of een bepaalde streek gaat verkennen. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Regelmatig nieuwe bergwandeltips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook over bergwandelen in Frankrijk.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien