sneeuwschoen-wandelen

Sneeuwschoenwandeling vanaf de Col du Télégraphe naar Les Trois Croix

61 keer gelezen
 • Moeilijkheid: Eenvoudig
 • Soort: Korte wandeling
 • Kenmerk: Met kinderen
 • Hoogteverschil: 174 meter
  (1509m - 1683m)
 • Afstand: 2.5 kilometer
 • Duur: 2 tot 3 uur
 • Zelfde eindpunt als beginpunt: nee
 • Beginpunt: Col du Télégraphe, bospad rechts naast de Relais du Télégraphe
 • Eindpunt: Stopplaats langs de D902 (45.194628, 6.449620)
 • Meer routes: Alpes-de-Haute-Provence, Frankrijk, Franse Alpen, Maurienne, Savoie, Valloire
 • Accommodaties: Zoek hotels en b&b's in deze omgeving

De wandeling

Deze winterse wandeling brengt je door de bossen van Valloire naar het uitzichtspunt Les Trois Croix. In het kappelletje bij de drie kruizen kun je even tot rust komen, voordat je weer aan de terugweg begint. Vanaf de picknicktafel naast de kapel heb je een weids uitzicht over de bergen van het Cerces-massif en de Écrins. De toppen van La Meije en de Aiguilles d’Arves steken duidelijk af tegen de hemel. Een panoramatafel vertelt je de namen van de andere bergen. Deze wandeling is in de zomer in een veel kortere tijd te lopen. In de winter geven speciale markeringen aan waar het pad voor de sneeuwschoenwandeling loopt.

Beginpunt

We starten deze wandeling op de Col du Télégraphe, waar je ook het Fort du Télégraphe kunt bezoeken. Rechts naast de Relais du Télégraphe verwijnt een breed bospad tussen de dennenbomen. Het bospad wordt gemarkeerd door een groot bord met daarop de tekst Forêt Communale de Valloire.

Routebeschrijving van de wandeling

Wij hebben deze route niet als rondwandeling gelopen, maar zijn op het punt waar het pad weer op de D902 uitkomt opgepikt met een auto. Via de D902 terugwandelen naar de col zou ik afraden, aangezien de weg op sommige stukken vrij smal is en geen berm heeft. Een andere optie is om vanaf het uitzichtpunt dezelfde route terug te nemen naar de col.

Als je je auto hebt achtergelaten op de Col du Télégraphe, steek je de weg over om rechts van het Relais du Télégraphe het bospad te nemen. Dit bospad stijgt ongeveer 100 meter over een afstand van 1,5 kilometer. Als je goed om je heenkijkt, kun je in de sneeuw sporen zien van reeën, vossen, eekhoorns en hazen. Links heb je tussen de bomen door regelmatig weids uitzicht op het dal van de de Mauriënne en het skigebied van Valmeinier. Het pad voert je richting Les Trois Croix, die kruizen die de ingang van de Chapelle Notre-Dame de la vie flankeren. Je kunt hier even uitrusten aan de picknicktafel en de namen van de omringende bergen ontdekken op de panoramatafel. Loop je nog een klein stukje verder, dan zie je beneden in het dal het dorp Valloire liggen, en ver daarboven onder andere de drie opvallende toppen van de Aiguilles d'Arves.

Als je het uitzicht goed in je hebt opgenomen, loop je terug naar de kapel. Hier kun je kiezen om via een ander bospad (Route Forestière du Sapey) af te dalen, terug naar de D902, maar dan heb je wel iemand nodig die je op kan halen (of je moet via de smalle berm teruglopen naar de Col du Télégraphe). De andere optie is om via het pad dat je op de heenweg hebt genomen weer af te dalen.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief