Wandeling naar de Prégentil, top boven Le Bourg-d’Oisans

In het kort

De wandeling

De wandeling naar de Prégentil is met 300 hoogtemeters een leuke uitdaging voor mensen die nog niet eerder in de bergen hebben gewandeld, maar ook voor de doorgewinterde bergwandelaar is het een prachtige bestemming. Op de top vind je aan kanten mooie bergpanorama’s, met onder andere La Meije en de hoogste toppen van het Parc National des Écrins, het Belledonne-massief en de skioorden Alpe d’Huez en Deux-Alpes. Als je ook dichterbij goed rondkijkt, kun je fossielen en bergkristallen vinden.

Beginpunt

Vanaf Le Boug-d'Oisans zijn er twee opties om in Villard-Reymond te komen: via het dorp Ornon (D210) of via Villard-Notre-Dame (D219). Laatstgenoemde route is niet voor iedereen geschikt en heeft zelfs een vermelding op de website Dangerous Roads. Na het zien van een YouTube-filmpje besloten wij via Ornon te rijden. Je kunt je auto vlak voor het dorp Villard-Reymond parkeren, maar je kunt ook doorrijden tot de Col du Solude. De wandeling start direct naast de col.

Routebeschrijving van de wandeling

De wandeling start bij de Col du Solude, op 1681 meter. Als je je auto voor Villard-Reymond hebt geparkeerd, wandel je dwars door het dorp richting de col. Je passeert een heuvel die niet veel groter is dan een uit de kluiten gewassen duin, maar toch een kleine sleeplift heeft.

Vanuit het dorp en op de col is de Prégentil al duidelijk te zien en twee wandelpaden lopen redelijk rechttoe-rechtaan naar de Col de St-Jean, onderaan de top. Wij kozen het bovenste pad, dat eerst via een breed graspad langs wat weilanden loopt en vervolgens tussen wat bomen verdwijnt.

Als het pad weer tussen de bomen vandaan komt loop je richting een kleine graat, met aan je rechterhand de Alpe d'Huez en de toppen van de Belledonne-massief. Vergeet ook niet om dichterbij rond te kijken, want tussen de stenen en rotsen onder je voeten zijn fossielen en bergkristallen te vinden.

Op de Col de St-Jean (1838 meter) staat een geel-groene wegwijzer richting de top van de Prégentil. Nu wacht je het meest pittige gedeelte van de wandeling, honderd meter stijgen over een niet altijd even duidelijk pad. Tussen de bomen door gaat het direct stevig omhoog en af en toe moet je bukken om takken te ontwijken. Het laatste gedeelte van de klim is het pad vrijwel niet zichtbaar, maar al zigzaggend over het gras komt de top steeds dichterbij. Ongeveer vijftig minuten tot een uur nadat je uit het dorp bent vertrokken, sta je boven.

Wij hebben deze wandeling gelopen aan het eind van ons verblijf in de streek, waardoor we verschillende bestemmingen herkenden die we eerder die week hadden bezocht. Een aanrader!

De terugweg loopt via dezelfde route en neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,20Beoordeling: 9,20Beoordeling: 9,20Beoordeling: 9,20Beoordeling: 9,20Beoordeling: 9,20Beoordeling: 9,20Beoordeling: 9,20Beoordeling: 9,20Beoordeling: 9,20 (5 stemmen, gemiddeld: 9,20 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien