Van Tré-le-Champ naar Lac Blanc

In het kort

De wandeling

Prachtige dagwandeling met overweldigende uitzichten op de Mont Blanc en de omliggende bergtoppen. Een vrij rustig pad met een stukje via ladders, dat je naar het drukkere Lac Blanc brengt. Niet te missen als je in de omgeving bent! Deze wandeling is een etappe op de Tour du Mont Blanc.

Beginpunt

Op de weg vanaf Chamonix naar Vallorcine passeer je het plaatsje Tré-le-Champ. Hier vind je een parkeerplaats en het startpunt van de wandelroute. Je kunt ook met de trein naar het iets daaronder gelegen plaatsje Montroc.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem vanaf de zuidwestkant van de parkeerplaats het pad de bossen in. Al snel gaat dit stijgen en kom je in ruiger terrein. Wanneer het bos zich opent krijg je een spectaculair uitzicht op de Mont Blanc en de gletsjers van het Mont Blancmassief.

Ongeveer halverwege de klim kom je bij de Aiguillette d'Argentière, hier begint een stuk met ladders. Niet erg ingewikkeld maar wel leuk en uitdagend. Pas wel op met regen en gladheid. Vervolgens gaat het omhoog richting de Lacs de Chéserys, de rustigere tegenhangers van het Lac Blanc. Neem de tijd om hier even uit te rusten en van het uitzicht te genieten. Na een laatste stuk vrij steil pad, ook weer met een ladder, kom je aan bij het Lac Blanc.

De terugweg gaat ofwel over dezelfde weg (klein uurtje sneller), ofwel bovenlangs (zie kaartje).

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,13Beoordeling: 7,13Beoordeling: 7,13Beoordeling: 7,13Beoordeling: 7,13Beoordeling: 7,13Beoordeling: 7,13Beoordeling: 7,13Beoordeling: 7,13Beoordeling: 7,13 (8 stemmen, gemiddeld: 7,13 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien