Lac du Lauzon

In het kort

De wandeling

Een prachtige rondwandeling waarbij je klimt tot Lac du Lauzon en daarna weer gaat dalen terug naar de parkeerplaats. Hoogtepunten zijn echt de geweldige uitzichten de vallei in en aan de andere kant majestueuze bergtoppen met sneeuw. Lac du Lauzon is een klein bergmeertje. Op de berg groeien overal prachtige bloemen, er vliegen ontzettend veel vlinders, overal ruik je wilde tijm. Regelmatig kom je watervallen tegen en af en toe een klein stroompje over het pad. Er cirkelen roofvogels in de lucht en als je geluk hebt zoals wij, is er een bergmarmot te spotten! Wij liepen er in de zomer, wij begonnen om 8.15 en konden zonder trui naar starten. De staat van het pad was vrij goed, wel lagen er af en toe losse stenen. Let op dat je deze niet per ongeluk naar beneden schopt, het zou op het ondergelegen pad terecht kunnen komen. Het eerste en laatste stuk gaat namelijk zigzagsgewijs naar boven en beneden. Het pad is af en toe erg smal, je moet dan achter elkaar lopen. Wij waren met vier kleine kinderen van 9-3 jaar oud, we hebben hen bij de smalste stukken bij de hand genomen omdat het anders wel gevaarlijk was. Het was af en toe flink klimmen maar goed te doen met kinderen. Wandelschoenen zijn fijn bij deze wandeling. In plaats van 3 uur deden wij er met de kinderen 6 uur over, inclusief rust/eettijd. Het laatste stuk naar de parkeerplaats kan er nog lang sneeuw liggen.

Beginpunt

De route start bij Refuge du Gioberney, aan het eind van de vallei van Valgaudemar. National parc Ecrins. (05800 La Chapelle-en-Valgaudémar, Frankrijk)

Er is daar een flinke parkeerplaats. Gewoon de weg door de vallei helemaal uitrijden, dan kom je er vanzelf.

Routebeschrijving van de wandeling

Volg de gele bordjes Lac du Lauzon. Het eerste stuk gaat zigzagsgewijs naar boven. Af en toe moet je over stenen klimmen en is het pad wat woest. Na een tijd kom je op een soort plateau begroeid met gras. Daar doorheen loopt een beekje en na een tijdje kom je bij Lac du Lauzon. Daar loop je langs en blijf je het pad gewoon volgen. Je komt op een gegeven moment bij een beek, daar gaat het pad naar rechts weer naar beneden, ook weer zigzaggend en kom je beneden uit. Het laatste stuk moesten we over een sneeuwveld naar de parkeerplaats terug lopen.

Verkeerd lopen kan eigenlijk niet, gewoon het pad blijven volgen, dan kom je vanzelf weer beneden.

Geniet!

Note: deze wandeling is eventueel uit te breiden door naar een hoger gelegen hut te lopen. Daar heb ik niet meer informatie over maar is via Google wellicht te vinden.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00 (3 stemmen, gemiddeld: 8,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. Monica Bremmer says:

    Ik ben er ook geweest, echt supermooi daar! Goed te doen.

  2. Lex Grootveld says:

    Ik heb deze wandeling opgezocht op google voor de komende vakantie. ik denk dat het Le Lauzon moet zijn. ik vind wel 2 maal een lac du maison maar die liggen wel erg ver weg van het startpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien