In het kort

De wandeling

Je wandelt hier door de ruige en onherbergzame gedeeltes van de Queyras, dicht tegen de grens met Italië aan. De wandeling voert je door een hoog bergdal naar een col die bij goede weersomstandigheden een mooi uitzicht over Italië biedt, tot aan de Povlakte. Het gebeurt echter ook vaak dat het Italiaanse deel potdicht zit met bewolking, zoals wij zouden ervaren. Richting de Franse kant heb je echter alsnog ook een mooi weids uitzicht.

Beginpunt

Als je vanuit het dorp Abriès in noordelijke richting rijdt, kom je uit bij het gehucht Valpréveyre. hier vind je enkele huisjes, een kerkje en een camping. Ook is er een ruime parkeerplaats. Vanaf dit punt lopen wandelroutes naar de Col de Malaure, de Col d'Urine, de Col du Bouchet en de Rifugio Severino Bessone al Lago Verde.

Routebeschrijving van de wandeling

Steek in Valpéreyre het riviertje Torrent de Bouchet over en volg het pad in oostelijke richting. Het goed begaanbare en zichtbare pad stijgt langzaam door het dal omhoog, eerst nog door en langs een bos met lariksen, na ongeveer twee kilometer kom je op open terrein. Sla rechtsaf bij de splitsing en volg het beekje, Torrent de Malaure, over een ruig terrein en een steeds steiler wordend pad. Na een kleine vier kilometer wandelen kom je in een soort kom, vanwaar je vrij zicht hebt op de tweehonderd meter hoger liggende Col de Malaure.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00 (1 stemmen, gemiddeld: 9,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien