Lac Lérié en Lac Noir, twee meertjes op het Plateau d’Emparis bij La Grave

740 keer gelezen

De wandeling

Als je van indrukwekkende uitzichten houdt moet je hier gaan wandelen. Je hebt gedurende vrijwel de gehele wandeling een schitterend uitzicht op de bergketen van La Meije. Dat uitzicht wordt nog eens versterkt door twee fotogenieke meertjes waarin de bergen mooi weerspiegelen. Je loopt over een goed gemarkeerd pad, over alpenweides waar sinds lange tijd kuddes koeien en schapen worden gehouden. In het gras om je heen kun je een rijkdom aan bloemen bewonderen, zoals gentianen en Edelweiss. Er wordt je onderweg gevraagd om zoveel mogelijk op het pad te blijven, om de erosie van de hellingen tegen te gaan.

Beginpunt

De wandeling start vanuit het dorpje Le Chazelet. Hier vind je zowel aan het begin van het dorp als aan het eind een parkeerplaats. Het dichtst bij het beginpunt van de wandeling is de parkeerplaats aan het andere eind, maar even het pittoresk gelegen dorp doorlopen is ook geen straf. Het wandelpad start onderaan de sleeplift die in de winter skiërs het Plateau d'Emparis op trekt.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop aan de noordwestkant van Le Chazelet naar de sleeplift die richting het westen de helling op gaat. Hieronder vind je bordjes die het beginpunt van het pad aangeven. Volg de aanduiding 'Plateau d'Emparis, GR50-54'. Na ongeveer een uurtje lopen over een flink stijgend zanderig/stenig pad kom je bovenaan op het plateau uit. Vanaf hier gaat het pad vervolgens geleidelijk glooiend langs de hellingen. Je kijkt onderweg je ogen uit richting het zuiden, waar de Meije ligt te schitteren. De route naar het eerste meertje, Lac Lérié, neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Op ruim een kwartiertje van dit meertje ligt het volgende meer. Het loont de moeite om na Lac Lérié nog even door te lopen richting Lac Noir, omdat je hierdoor bovenop de kliffen uitkomt en zo een diep en weids uitzicht hebt over het dal van La Grave en de tegenoverliggende bergketen. Als je via Lac Noir terugloopt kan je met een bochtje weer naar het originele pad van de heenweg teruglopen. je kunt ook terugkeren op je schreden en exact hetzelfde pad langs Lac Lérié weer teruglopen.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief