Montroc naar Aiguillette des Posettes

In het kort

De wandeling

Wandeling naar de Aiguillette des Posettes, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het dal van Chamonix en de Mont Blanc, evenals de omliggende bergen. Een vrij eenvoudige wandeling over een smal, soms steil pad. Het is een populaire route en ook grotendeels onderdeel van de Tour du Mont Blanc, dus je bent niet de enige op de berg. Bovenop bij de Aiguillette is er veel ruimte, ideaal voor een picknickplekje met uitzicht.

Beginpunt

De wandeling kun je op diverse punten starten. Een handige plek ivm vervoer is bijvoorbeeld bij het treinstation van Montroc, dat makkelijk vanaf Chamonix te bereiken is.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop vanaf het treinstation bij Montroc het bos in naar het noordoosten, richting Tré-le-Champ-Haut. Wanneer je bij de eerste bebouwing in dit dorpje komt ga je niet het dorp in maar houd je rechts aan, de berg omhoog. De eerste helft van het pad gaat door bosrijk gebied omhoog, tot je de boomgrens bereikt op ongeveer 1700 meter hoogte. Vandaar is het nog zo'n 500 meter omhoog over een bergkam richting de top van dit bergje. De terugweg kan over hetzelfde pad, of je kunt een rondje maken door vanaf de top nog verder oostwaarts door te lopen totdat je weer op een lager punt bent gekomen en dan westwaarts onderlangs de top terug te gaan.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00 (5 stemmen, gemiddeld: 7,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien