Montroc naar Aiguillette des Posettes

1990 keer gelezen

De wandeling

Wandeling naar de Aiguillette des Posettes, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het dal van Chamonix en de Mont Blanc, evenals de omliggende bergen. Een vrij eenvoudige wandeling over een smal, soms steil pad. Het is een populaire route en ook grotendeels onderdeel van de Tour du Mont Blanc, dus je bent niet de enige op de berg. Bovenop bij de Aiguillette is er veel ruimte, ideaal voor een picknickplekje met uitzicht.

Beginpunt

De wandeling kun je op diverse punten starten. Een handige plek ivm vervoer is bijvoorbeeld bij het treinstation van Montroc, dat makkelijk vanaf Chamonix te bereiken is.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop vanaf het treinstation bij Montroc het bos in naar het noordoosten, richting Tré-le-Champ-Haut. Wanneer je bij de eerste bebouwing in dit dorpje komt ga je niet het dorp in maar houd je rechts aan, de berg omhoog. De eerste helft van het pad gaat door bosrijk gebied omhoog, tot je de boomgrens bereikt op ongeveer 1700 meter hoogte. Vandaar is het nog zo'n 500 meter omhoog over een bergkam richting de top van dit bergje. De terugweg kan over hetzelfde pad, of je kunt een rondje maken door vanaf de top nog verder oostwaarts door te lopen totdat je weer op een lager punt bent gekomen en dan westwaarts onderlangs de top terug te gaan.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief