Les Oulles du Diable

In het kort

De wandeling

Wij liepen deze wandeling begin juli 2018. Het begin van het pad was asfaltweg en stijgt behoorlijk. Eenmaal voorbij de parkeerplaats boven begint het onverharde pad en dan ben je al snel bij de brug, het hoogtepunt van deze wandeling! Er zijn stukken onverhard pad, soms liggen er grote stenen waar je langs en over moet klauteren. Er stroomt regelmatig wat water over het pad, het was af en toe modderig en goed oppassen om niet uit te glijden. Bij de afdaling richting La Chapelle waren er stukken waar je over het grint loopt en kom je ook steenhellingen tegen, waardoor er ook grote losliggende stenen op het pad kunnen liggen.

Beginpunt

Je kunt deze rondwandeling starten beneden in La Chapelle, tegenover het kerkhof (te herkennen aan het grote kruis) zijn een aantal parkeerplaatsen. Je kan ook iets verder doorrijden naar boven, tot voorbij het klimpark, je ziet dan op een gegeven moment aan de linkerkant een flinke parkeerplaats. Het stuk vanaf La Chapelle tot de parkeerplaats is asfaltweg. Het voordeel van beneden starten is dat je het eerste stuk klimt. Wanneer je op de parkeerplaats boven start, moet je dat laatste stuk vanuit La Chapelle nog naar boven lopen.

Routebeschrijving van de wandeling

Deze route loopt het grootste gedeelte door het bos. Ik weet de bewegwijzering niet meer zeker, ik dacht dat het gele bordjes waren. Op zich spreekt de route voor zich en staan er bordjes richting La Chapelle. De paden zijn erg afwisselend. Er bloeien veel bloemen langs de route en overal zie je vlinders. Eenmaal aangekomen bij het riviertje zie je een snelstromend watertje. Dichterbij gekomen zie je dat het écht heel hard stroomt en pas als je op de brug staat begrijp je waarom er overal bordjes staan dat je op moet passen dat je niet in het water valt! Aan de andere kant van de brug is namelijk een kloof uitgesleten tussen de rotsen waar het water heel hard doorheen gaat. Het prachtige blauwe water is indrukwekkend om te zien. Rond de brug kan je aan twee kanten langs de rivier lopen om het van alle kanten goed  te kunnen bekijken. Het bruggetje zelf is al fotogeniek! Loop je verder dan is het pad regelmatig nat en modderig langs de rivier. Af en toe heb je een mooi doorkijkje in de bebossing met de bergen op de achtergrond. Je komt langs kale steenhellingen en rotsen. Op ongeveer driekwart van de route heb je een prachtig uitzicht over de vallei van Valgaudemar. Het is een erg afwisselende route. Met kleine kinderen goed te doen. Wij deden er 3 uur over met af en toe een kleine rustpauze inbegrepen en we hebben best even een tijdje bij de brug rondgekeken.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20 (5 stemmen, gemiddeld: 6,20 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien