Wandelen naar de Grotte de Bournillon

In het kort
 • Moeilijkheid: Eenvoudig
 • Soort: Korte wandeling
 • Kenmerk: Met kinderen
 • Hoogteverschil: 336 meter
  (340m - 676m)
 • Afstand: 1,9 kilometer
 • Duur: 0 tot 1 uur
 • Zelfde eindpunt als beginpunt: ja
 • Beginpunt: Parkeerplaats vlak voor de Centrale hydro-électrique de Bournillon
 • Wandelkaart kopen
 • Meer routes: Frankrijk, Franse Alpen, Isère, Vercors
 • Accommodaties in de omgeving:
  - Hotels en b&b's
  - Campings
  - Vakantiehuizen

De wandeling

Deze korte wandeling voert je door het Cirque du Bournillon naar de enorme zalen van de Grotte de Bournillon. Met je hoofd in je nek kun je je bij de grot vergapen aan een van de grootste voorportalen in Europa. In het keteldal stort de Moulin Marquis zich naar beneden, met meer dan vierhonderd meter een van de een van de hoogste watervallen van Frankrijk.

Beginpunt

Vanuit het dorp Choranche steek je de brug over die de rivier La Bourne overspant. Na de brug houd je links aan en volg je een smal slingerweggetje richting de Centrale hydro-électrique de Bournillon. Hier vind je een parkeerplaats. De route naar de grot wordt aangegeven.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf de parkeerplaats start de wandeling direct met een klimmetje van honderdvijftig meter via traptreden. Laat je daar niet door ontmoedigen, want de rest van de wandeling is zo goed als vlak. Onder een poort van bomen lopen we hierna het keteldal in, maar na korte tijd breekt het bladerdak open en ontvouwt zich een spectaculair panorama. We zien het smalle stroompje van de vierhonderd meter hoge waterval Moulin Marquis dat zich langs de steile kalkrotsen van het keteldal naar beneden laat vallen. Het pad loopt verder, onder overhangende rotsen door en langs losliggend puin. Er wordt gewaarschuwd om op deze stukken goed de pas erin te houden, vanwege het gevaar op steenslag. Na ongeveer een half uur wandelen vanaf de parkeerplaats arriveren we bij de Porche du Bournillon, het voorportaal van de grot. Nadat we ons verwonderd hebben over de enorme omvang hiervan nemen we een kijkje in de twee grote zalen van de grot. Neem een sterke zaklamp mee om de stalactieten goed te kunnen zien! De terugweg gaat via hetzelfde pad (twintig minuten).

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00 (1 stemmen, gemiddeld: 9,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien