grotte_de_bournillon

Wandelen naar de Grotte de Bournillon

50 keer gelezen
 • Moeilijkheid: Eenvoudig
 • Soort: Korte wandeling
 • Kenmerk: Met kinderen
 • Hoogteverschil: 336 meter
  (340m - 676m)
 • Afstand: 1,9 kilometer
 • Duur: 0 tot 1 uur
 • Zelfde eindpunt als beginpunt: ja
 • Beginpunt: Parkeerplaats vlak voor de Centrale hydro-électrique de Bournillon
 • Wandelkaart kopen
 • Meer routes: Frankrijk, Franse Alpen, Isère, Vercors
 • Accommodaties: Zoek hotels en b&b's in deze omgeving

De wandeling

Deze korte wandeling voert je door het Cirque du Bournillon naar de enorme zalen van de Grotte de Bournillon. Met je hoofd in je nek kun je je bij de grot vergapen aan een van de grootste voorportalen in Europa. In het keteldal stort de Moulin Marquis zich naar beneden, met meer dan vierhonderd meter een van de een van de hoogste watervallen van Frankrijk.

Beginpunt

Vanuit het dorp Choranche steek je de brug over die de rivier La Bourne overspant. Na de brug houd je links aan en volg je een smal slingerweggetje richting de Centrale hydro-électrique de Bournillon. Hier vind je een parkeerplaats. De route naar de grot wordt aangegeven.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf de parkeerplaats start de wandeling direct met een klimmetje van honderdvijftig meter via traptreden. Laat je daar niet door ontmoedigen, want de rest van de wandeling is zo goed als vlak. Onder een poort van bomen lopen we hierna het keteldal in, maar na korte tijd breekt het bladerdak open en ontvouwt zich een spectaculair panorama. We zien het smalle stroompje van de vierhonderd meter hoge waterval Moulin Marquis dat zich langs de steile kalkrotsen van het keteldal naar beneden laat vallen. Het pad loopt verder, onder overhangende rotsen door en langs losliggend puin. Er wordt gewaarschuwd om op deze stukken goed de pas erin te houden, vanwege het gevaar op steenslag. Na ongeveer een half uur wandelen vanaf de parkeerplaats arriveren we bij de Porche du Bournillon, het voorportaal van de grot. Nadat we ons verwonderd hebben over de enorme omvang hiervan nemen we een kijkje in de twee grote zalen van de grot. Neem een sterke zaklamp mee om de stalactieten goed te kunnen zien! De terugweg gaat via hetzelfde pad (twintig minuten).

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief