Lac de Souliers en Crête du Tronchet

In het kort

De wandeling

Mooie wandeling die je laat kennismaken met de prachtige uitzichten van de Queyras. Via een eenvoudig pad bereik je een klein bergmeer, het Lac de Soulier, en vervolgens wacht een korte maar steile klim naar een uitzichtpunt vanwaar je alle hoge toppen en dalen van de Queyras kunt ontdekken.

Beginpunt

De wandeling begint bij de parkeerplaats aan de D902, ten zuiden van de Col d'Izoard. De parkeerplaats bevindt zich op een punt dat ook bekend staat als de Col de la Patrière. Vanaf daar vertrekt het pad in oostelijke richting.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop vanaf de parkeerplaats in oostelijke richting over het pad. Je wandelt eerst door een vrij dicht lariksbos heen, langzaamaan worden de bomen minder en kom je op overgroeide (puin)hellingen uit. Bij een tweesprong na ongeveer anderhalve kilometer volg je het pad in noordoostelijke richting en na ongeveer een kilometer bereik je het Lac de Souliers. Sla iets na het meer rechtsaf in zuidelijke richting en volg het pad steil omhoog naar de Crête. De terugweg gaat over hetzelfde pad.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00 (1 stemmen, gemiddeld: 9,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien