Wandeling bij La Bérarde naar Refuge en Glacier de la Pilatte

In het kort

De wandeling

Een lange dagwandeling door een ruig en ongerept bergdal met als beloning een schitterend uitzicht op een gletsjer. Het pad loopt het eerste stuk geleidelijk stijgend tot het aan het eind nog een pittige klim wordt naar de hut toe. Onderweg loop je lange tijd langs een idyllische bergbeek. Het pad is goed aangegeven, maar wordt rotsachtiger en steniger hoe hoger je komt.

Let op: Refuge de la Pilatte is tot nader order gesloten (zomer 2021). Kijk voor meer informatie op hun website.

Beginpunt

De wandeling begint in het dorpje La Bérarde. Dit ligt in het dal van de Vénéon, en vormt het einde van het dal, het laatste plekje dat met de auto bereikbaar is. In het dorp zijn enkele onderkomens en er is een camping net buiten het dorp. Bovendien zijn er een tweetal parkeerterreinen waar je de auto kunt achterlaten. Er is ook een pendelbus die de dorpen in het dal met elkaar verbindt.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop het dorpje La Bérarde door tot je bij het beginpunt van de verschillende wandelingen verder naar het zuiden komt. Volg de bordjes naar Refuge de la Pilatte en Refuge du Carrelet. Na een kleine twee uur wandelen kom je bij de Refuge du Carrelet.  Hierna kom je boven de boomgrens uit en wordt het pad rotsachtiger. Het pad is de hele tijd goed zichtbaar in het gras en op de puinhellingen. Na een half uurtje bereik je de eerste splitsing van het pad naar Refuge Temple des Écrins. Blijf het pad volgen naar Refuge de la Pilatte. Na een kwartiertje is er nogmaals een splitsing van het pad richting Temple des Écrins en Refuge de la Pilatte. Vanaf hier staat er nog 2.15 uur op de bordjes naar Pilatte. Op een gegeven ogenblik steek je het riviertje over en loop je via de westhelling verder naar de hut. De aangegeven tijd klopte met onze ervaring, want ongeveer twee en een kwartier na het laatste bordje bereikten we de hut.

De terugweg verloopt grotendeels via hetzelfde pad. Je hebt op een gegeven moment de mogelijkheid om verder langs de westkant van het dal naar La Bérarde te lopen. Let er dan wel op dat je net voorbij Refuge du Carrelet wel weer de rivier oversteekt. Hier is het soms even zoeken naar het pad. Maak je de oversteek niet, dan kom je een eindje voorbij La Bérarde weer uit en loop je een stukje te ver.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00Beoordeling: 6,00 (8 stemmen, gemiddeld: 6,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien