Wandeling bij La Bérarde naar Refuge de la Pilatte

768 keer gelezen

De wandeling

Een lange dagwandeling door een ruig en ongerept bergdal met als beloning een schitterend uitzicht op een gletsjer. Het pad loopt het eerste stuk geleidelijk stijgend tot het aan het eind nog een pittige klim wordt naar de hut toe. Onderweg loop je lange tijd langs een idyllische bergbeek. Het pad is goed aangegeven, maar wordt rotsachtiger en steniger hoe hoger je komt.

 

Beginpunt

De wandeling begint in het dorpje La Bérarde. Dit ligt in het dal van de Vénéon, en vormt het einde van het dal, het laatste plekje dat met de auto bereikbaar is. In het dorp zijn enkele onderkomens en er is een camping net buiten het dorp. Bovendien zijn er een tweetal parkeerterreinen waar je de auto kunt achterlaten. Er is ook een pendelbus die de dorpen in het dal met elkaar verbindt.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop het dorpje La Bérarde door tot je bij het beginpunt van de verschillende wandelingen verder naar het zuiden komt. Volg de bordjes naar Refuge de la Pilatte en Refuge du Carrelet. Na een kleine twee uur wandelen kom je bij de Refuge du Carrelet.  Hierna kom je boven de boomgrens uit en wordt het pad rotsachtiger. Het pad is de hele tijd goed zichtbaar in het gras en op de puinhellingen. Na een half uurtje bereik je de eerste splitsing van het pad naar Refuge Temple des Écrins. Blijf het pad volgen naar Refuge de la Pilatte. Na een kwartiertje is er nogmaals een splitsing van het pad richting Temple des Écrins en Refuge de la Pilatte. Vanaf hier staat er nog 2.15 uur op de bordjes naar Pilatte. Op een gegeven ogenblik steek je het riviertje over en loop je via de westhelling verder naar de hut. De aangegeven tijd klopte met onze ervaring, want ongeveer twee en een kwartier na het laatste bordje bereikten we de hut.

De terugweg verloopt grotendeels via hetzelfde pad. Je hebt op een gegeven moment de mogelijkheid om verder langs de westkant van het dal naar La Bérarde te lopen. Let er dan wel op dat je net voorbij Refuge du Carrelet wel weer de rivier oversteekt. Hier is het soms even zoeken naar het pad. Maak je de oversteek niet, dan kom je een eindje voorbij La Bérarde weer uit en loop je een stukje te ver.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief