Dagwandeling inclusief top vanuit Valnontey (Cogne) via Rifugio Vittorio Sella

2002 keer gelezen

De wandeling

Deze dagwandeling geeft je het complete Alpengevoel. Je start nog onder de boomgrens, tussen weilanden met koeien. Eenmaal aangekomen bij Rifugio Vittoria Sella kun je genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd tussen de bergen, om je wandeling daarna te vervolgen richting de col. Er zijn in dit gebied heel veel steenbokken, bergmarmotten en gemzen, dus kijk af en toe even rond tussen alle rotsblokken! Het hoogtepunt van de wandeling is het bereiken van de top naast Colle della Rossa, waar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over het hooggebergte en verschillende gletsjers.

Beginpunt

Deze wandeling start vanuit het dal bij Cogne, in het dorp Valnontey op 1.667 meter. In Valnontey is voldoende parkeergelegenheid en er zijn diverse restaurants en campingwinkels waar je proviand voor je wandeling kunt inslaan. De wandeling naar Rifugio Vittorio Sella (routenummer 2) begint vlak naast de botanische tuin en is duidelijk aangegeven.

Routebeschrijving van de wandeling

Vlak naast de botanische tuin, waar je informatie kunt vinden over de flora in dit gedeelte van de Alpen, begint wandelroute 2. Deze route voert je via een gemakkelijk, slingerend bospad naar Rifugio Vittoria Sella op 2.588 meter hoogte. Onderweg passeer je een waterval, en uiteindelijk kom je boven de boomgrens uit. Voor dit eerste gedeelte van de wandeling staat ongeveer 2,5 uur.

Na een pauze bij de bar van de bemande hut, waar je onder andere koffie, thee, minestronesoep en taart kunt kopen, gaat de wandeling verder richting de Colle della Rossa.

Vanaf de hut neem je de route richting de Col Lauson en Colle della Rossa, tot je bij een splitsing komt (2.850 meter). Hier sla je rechtsaf naar pad 18C en begint de klim naar de Colle della Rossa. Dit gedeelte van de wandeling is technisch niet ingewikkeld, al zijn er wat stukjes waar je via stenen een waterval moet oversteken en het laatste gedeelte van het pad is steil en wat vergruisd. Je kunt de route iets uitbreiden naar een topje dat op een paar minuten lopen ligt van de col, voor een fantastisch mooi panorama over de bergen, gletsjers en de Rifugio die honderden meters onder je ligt.

De route terug naar Valnontey volgt dezelfde route terug.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief