Wandeling in Val Ferret naar de Tête de Ferret

In het kort

De wandeling

Mooie, uitdagende wandeling waarbij je uitzicht hebt op een prachtige gletsjer aan het eind van het Val Ferret. Vanaf de top heb je bovendien zicht op de Zwitsers/Italiaanse vierduizenders de Matterhorn en de Monte Rosa.

Beginpunt

Het startpunt van deze wandelroute ligt bij de laatste parkeerplaats in het Val Ferret, de Italiaanse kant. Er is ook een bus-service in Val Ferret, dus het startpunt is ook met ov bereikbaar.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem vanaf de parkeerplaats het pad richting Rifugio Elena. Deze bereik je na een kleine twee kilometer over vrijwel vlak pad. Vlak na de hut buig je rechts af, richting de Grand Col Ferret. Nu begint het steilste stuk van de klim. Na ongeveer anderhalf tot twee uur kom je aan op de col, wat ook de grens van Italië met Zwitserland is.

Vanaf de col zie je het topje liggen, de Tête du Ferret. Een ongemarkeerd pad loopt naar boven. Je kan ook onderlangs direct naar de Petit Col Ferret, maar dan mis je het uitzicht vanaf het topje. Die ligt op nog een kleine tweehonderd meter klimmen, en aan de andere kant van de top loopt een smal, steil en ongemarkeerd paadje naar beneden richting de Petit Col Ferret.

Vanaf de Petit Col Ferret gaat een lastig pad omlaag weer richting Rifugio Elena en de parkeerplaats, dit pad is steil en met losse stenen en vraagt om goed opletten.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,20Beoordeling: 8,20Beoordeling: 8,20Beoordeling: 8,20Beoordeling: 8,20Beoordeling: 8,20Beoordeling: 8,20Beoordeling: 8,20Beoordeling: 8,20Beoordeling: 8,20 (5 stemmen, gemiddeld: 8,20 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien