Wandeling bij Valnontey, met uitzicht op gletsjers

In het kort

De wandeling

In het hart van het Nationaal Park Gran Paradiso liggen hoge bergtoppen, omringd door indrukwekkende gletsjers. Een blik op die gletsjers en bergtoppen krijg je vanuit het dal ten zuiden van Valnontey. Deze eenvoudige gezinswandeling langs een riviertje brengt je diep het dal in tot aan de voet van enkele van de hoogste bergen van dit gebied.

Beginpunt

Als je bij Cogne zuidwaarts gaat, kom je uit in het bergdorpje Valnontey, start- en eindpunt van veel wandelroutes. Het is zowel met de auto als (shuttle)bus bereikbaar. Je vindt hier eveneens een aantal hotels en een tweetal campings.

Routebeschrijving van de wandeling

Wandel vanaf de parkeerplaats van Valnontey zuidwaarts over de oostelijke oever van de rivier. Het pad is vrij breed een goed begaanbaar, en brengt je allereerst langs het gehucht Valmianaz. Wandel verder, tot je aan de rand van een bos uitkomt bij een splitsing. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op onder meer de Gran Paradiso, in het zuidwesten. Je kunt nog wel verder het dal in lopen, maar het uitzicht zal min of meer hetzelfde blijven totdat je serieus omhoog gaat. Een waarschuwingsbord langs het pad vertelt je dat je hier het normale wandelpad achter je laat en in de alpiene gedeeltes komt, op eigen risico.

Om terug te komen naar de parkeerplaats kun je dezelfde weg volgen, of halverwege het riviertje oversteken en aan de andere zijde verder in noordelijke richting wandelen.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00 (1 stemmen, gemiddeld: 9,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien