Fulhorn vanaf Pradaschier

883 keer gelezen

De wandeling

Mooie vrij korte wandeling naar de Fulhorn, vanwaar je een uitzicht hebt over het Rijndal en de Plessuralpen. Je loopt over uitgestrekte alpenweiden en langs enkele kleine bergmeertjes. De beklimming en afdaling van de Fulhorn gaan over een stuk van de berggraat die helemaal doorloopt richting Lenzerheide.

Beginpunt

Vanaf Churwalden loopt een kabelbaan omhoog naar Pradaschier. Hier is de start van een rodelbaan (de langste van Zwitserland) en eveneens de start van de wandeling naar de Fulhorn. In Churwalden is een parkeerplaats bij de start van de kabelbaan. Let op, in de zomer is de kabelbaan tot vijf uur in bedrijf, daarna moet je naar beneden wandelen en komt er zeker 1 uur bij de wandeling.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem vanaf het bergstation van de kabelbaan de wandelroute richting Dreibündenstein. Op ongeveer 2100 meter hoogte kom je dan op een splitsing, waar je linksaf moet slaan richting de Fulhorn. Je stijgt nu geleidelijk verder richting de top. Wanneer je ongeveer 200 meter onder de top bent, neem je het pad naar links, oostwaarts om de Fulhorn heen. Je klimt vervolgens na het passeren van een meertje omhoog naar de graat. Wanneer je bovenop de graat rechtsaf slaat bereik je vanzelf de top van de Fulhorn.

De afdaling kan via dezelfde weg terug of gewoon doorlopen over de graat, noordwaarts weer naar beneden. Dit is een steil pad, let dus goed op. Na een tijdje bereik je weer de kruising waar je linksaf bent geslagen en kun je dezelfde weg terug nemen richting Pradaschier.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief