Naar de Bovalhütte, met uitzicht op de Morteratschgletsjer

1404 keer gelezen
 • Moeilijkheid: Gemiddeld
 • Soort: Dagtocht
 • Kenmerk: Met kinderen
 • Hoogteverschil: 605 meter
  (1890m - 2495m)
 • Afstand: 10 kilometer
 • Duur: 5 tot 6 uur
 • Zelfde eindpunt als beginpunt: ja
 • Beginpunt: Morteratsch/Pontresina
 • Wandelkaart kopen
 • Meer routes: Graubünden, Pontresina, Zwitserland
 • Accommodaties: Zoek hotels en b&b's in deze omgeving

De wandeling

Wandeling met uitzicht op een van de grootste gletsjers van dit deel van de Alpen. Je loopt over een rotsachtig paadje in de richting van de Boval-berghut, iets boven de ruim zes kilometer lange Morteratschgletsjer. Eerst gaat het pad door een bos, maar halverwege wordt het uitzicht op de gletsjer en de toppen, waaronder de Piz Bernina, niet langer belemmerd door bomen. Tegen het eind van de route zie je heel mooi hoe twee gletsjers bij elkaar komen, de Persgletsjer en de Morteratschgletsjer. Dit is slechts een van de hoogtepunten op de wandeling door dit betoverende gletsjerlandschap.

Beginpunt

Vanaf Pontresina rijd je zuidwaarts over de 29 totdat je de afslag Morteratsch/Plauns bereikt. Wanneer je deze neemt, kom je na ongeveer één kilometer uit bij een parkeerplaats. Vanaf hier beginnen de wandelingen in het dal van de Morteratschgletsjer.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop vanaf de parkeerplaats richting het stationnetje. Aan de overkant start de wandeling naar de Bovalhütte. De eerste tientallen meters kun je het wandelpad richting de gletsjer zelf volgen. Vervolgens neem je de afslag naar de Bovalhütte.

Hierna gaat het pad langzaam door het bos en langs de rand van het bos omhoog. Na ongeveer twee kilometer ga je zo langzamerhand het bos uit. Het pad is goed begaanbaar, over stenen en rotsen. Je loopt hem helemaal uit, waarbij de gletsjer steeds dichterbij komt. In de verte, richting het zuiden, heb je zicht op de vierduizenders.

Na vijf kilometer arriveer je bij de berghut. Vervolgens neem je hetzelfde pad terug.

De wandeling is goed te doen, ook met wat oudere kinderen die zich onderweg kunnen vergapen aan de kilometerslange gletsjer.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief