Rondje Septimerpass vanaf Val Bregaglia/Bergell

In het kort

De wandeling

De Septimerpass is een oude bergpas die al door de Romeinen gebruikt werd. Bijzonder is dat je onderweg nog veel sporen van de Romeinen tegenkomt, met name in de vorm van de oude stenen van de Romeinse weg. Op grote stukken ligt nog de originele Romeinse bestrating. Onderweg zie je bovendien mooie weidse berglandschappen met veel bloemen en planten.

Beginpunt

De Septimerpass (Pass da Sett / Passo del Settimo) ligt tussen Val Bregaglia en Bivio. Je kunt hem vanaf diverse kanten bereiken. Het dichtstbij ligt Casaccia in Val Bregaglia. Hier is een parkeerplaats waarvandaan verschillende wandelingen starten. Casaccia is ook via de bus te bereiken. Je kunt de wandeling met een tot anderhalf uur inkorten door op de terugweg vanaf Maloja de bus naar Casaccia te nemen. Als je hem helemaal doet, moet je ongeveer 8-9 uur rekenen.

Routebeschrijving van de wandeling

Volg vanaf de parkeerplaats bij Casaccia de bordjes richting Pass di Sett, waar twee uur en driekwartier voor staat. Voor je ligt de oude pasweg, met al direct delen van de Romeinse besparing, in het bos. Allereerst gaat het omhoog door het bos over enkele haarspeldbochten. Vanaf ongeveer 1700 meter hoogte loopt het pad vervolgens geleidelijker en kom je in een hoog bergdal, het Val Maroz.

Na iets minder dan vier kilometer vanaf het begin van de wandeling bereik je de afslag richting de Septimerpass. Dit begint met een zeer bochtig stukje, steil omhoog tegen de berghelling op. Nadat je ongeveer honderd meter gestegen bent vlakt het weer af en kom je langs een mooi stenen bruggetje.

Op zes kilometer na het begin van de wandeling bereik je de Septimerpasshoogte. Vanaf hier volg je niet langer de bordjes Bivio maar sla je rechtsaf, richting de Pass Lunghin. Nog ongeveer driehonderd meter stijgen en je komt op het hoogste punt van de wandeling. Interessant weetje: de Pass Lunghin vormt hier de waterscheiding tussen de Zwarte Zee, de Adriatische Zee en de Noordzee.

Het volgende doel op de route is het Lägh dal Lunghin, een bergmeer. Kort daarna neem je de afslag naar rechts, over het Sentiero Walser richting Maloja. Na een kleine twee uur kom je bij Maloja aan, waar je kunt kiezen om de bus te nemen of verder te lopen naar Casaccia. Het pad terug start halverwege Maloja en loopt het laatste deel evenwijdig aan de weg terug naar Casaccia.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00 (1 stemmen, gemiddeld: 8,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien