Roys Peak: niet te missen dagwandeling bij Wanaka

1387 keer gelezen

De wandeling

De steile klim naar Roys Peak is één van de mooiste dagwandelingen van Nieuw-Zeeland. Dat komt natuurlijk door de indrukwekkende uitzichten tijdens de wandeling, over Lake Wanaka en de besneeuwde bergen van Mount Aspiring National Park. De wandeling begint op 350 meter hoogte en stijgt vervolgens via een gemakkelijk begaanbaar, maar steil pad richting Roys Peak. Het eerste gedeelte loop je door weilanden met schapen, maar als je hoger komt krijgt de wandeling een rotsachtiger karakter. Na een laatste, flinke klim naar de top wordt je beloond met een fantastisch driehonderdzestig graden uitzicht.

Beginpunt

De wandeling start vanaf Roys Peak Track Car Park, op ongeveer 6 kilometer van Wanaka. Let op: in de lente (tussen 1 oktober en 10 november) is deze wandeling gesloten vanwege het lammerseizoen. Houd de website van het DOC in de gaten voor de precieze data.

De wandeling is populair, dus in de zomer wordt aangeraden om met de fiets of lopend naar het begin van de wandeling te komen, vanwege beperkte parkeercapaciteit.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf het parkeerterrein langs de weg klim je een hekje over om direct in een weiland met schapen te belanden. Het grootste gedeelte van de wandeling zigzagt door dit weiland door naar boven. Je hebt de hele wandeling uitzicht op Wanaka, Lake Wanaka met haar eilandjes en baaien en de besneeuwde toppen van Mount Aspiring National Park.

Het pad is gemakkelijk begaanbaar en goed aangegeven, maar stijgt bijna continu, een echte kuitenbijter. Een goede conditie is dus vereist. Dichter bij de top wordt het pad wat rotsachtiger en zelfs nog wat steiler. Maar als je eenmaal de top bereikt, en de spectaculaire uitzichten ziet, is iedere pijnlijke meter en de spierpijn in je kuiten snel vergeten!

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief