Roys Peak: niet te missen dagwandeling bij Wanaka

In het kort

De wandeling

De steile klim naar Roys Peak is één van de mooiste dagwandelingen van Nieuw-Zeeland. Dat komt natuurlijk door de indrukwekkende uitzichten tijdens de wandeling, over Lake Wanaka en de besneeuwde bergen van Mount Aspiring National Park. De wandeling begint op 350 meter hoogte en stijgt vervolgens via een gemakkelijk begaanbaar, maar steil pad richting Roys Peak. Het eerste gedeelte loop je door weilanden met schapen, maar als je hoger komt krijgt de wandeling een rotsachtiger karakter. Na een laatste, flinke klim naar de top wordt je beloond met een fantastisch driehonderdzestig graden uitzicht.

Beginpunt

De wandeling start vanaf Roys Peak Track Car Park, op ongeveer 6 kilometer van Wanaka. Let op: in de lente (tussen 1 oktober en 10 november) is deze wandeling gesloten vanwege het lammerseizoen. Houd de website van het DOC in de gaten voor de precieze data.

De wandeling is populair, dus in de zomer wordt aangeraden om met de fiets of lopend naar het begin van de wandeling te komen, vanwege beperkte parkeercapaciteit.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf het parkeerterrein langs de weg klim je een hekje over om direct in een weiland met schapen te belanden. Het grootste gedeelte van de wandeling zigzagt door dit weiland door naar boven. Je hebt de hele wandeling uitzicht op Wanaka, Lake Wanaka met haar eilandjes en baaien en de besneeuwde toppen van Mount Aspiring National Park.

Het pad is gemakkelijk begaanbaar en goed aangegeven, maar stijgt bijna continu, een echte kuitenbijter. Een goede conditie is dus vereist. Dichter bij de top wordt het pad wat rotsachtiger en zelfs nog wat steiler. Maar als je eenmaal de top bereikt, en de spectaculaire uitzichten ziet, is iedere pijnlijke meter en de spierpijn in je kuiten snel vergeten!

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00 (1 stemmen, gemiddeld: 9,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien