ben-lomond-track

Ben Lomond Track wandelen bij Queenstown

775 keer gelezen
 • Moeilijkheid: Gemiddeld
 • Soort: Dagtocht
 • Kenmerk: Met kinderen
 • Hoogteverschil: 1438 meter
  (310m - 1748m)
 • Afstand: 15 kilometer
 • Duur: 6 tot 8 uur
 • Zelfde eindpunt als beginpunt: ja
 • Beginpunt: Parkeerplaats Cemetery Road / Brecon Street, Queenstown
 • Meer routes: Nieuw-Zeeland, Otago, Queenstown, Zuidereiland
 • Accommodaties: Zoek hotels en b&b's in deze omgeving

De wandeling

Wandeling met maar liefst 1.438 meter hoogteverschil. Gelukkig wordt je getrakteerd op fantastische uitzichten over Lake Wakatipu, met bergen die vanuit het water omhoog lijken te rijzen. Bij mooi weer zie je ook Mounts Earnslaw/Pikirakatahi en Aspiring/Tititea. Het eerste gedeelte van deze wandeling gaat door bos, daarna kom je terecht tussen alpiene grassen en struiken. Via de flanken van de berg loop je omhoog, met steeds meer uitzicht op de Ben Lomond Summit. Een gedeelte van de route is een graatwandeling. Vanaf de Ben Lomond Saddle (1.326 meter) heb je al fantastisch uitzicht. Daarna volgt nog ongeveer 400 meter naar de top. Het pad naar de top wordt voor kinderen onder de 10 jaar in alle weersomstandigheden afgeraden, omdat het erg steil is.

Wij liepen deze track in de eerste week van november. ‘s Nachts was er nog verse sneeuw gevallen. We konden hierdoor heel gemakkelijk de sporen van onze voorgangers volgen, maar bij de Saddle aangekomen bleek dat het te hard waaide om de laatste paar honderd meter naar de top te lopen. In deze beschrijving is wel rekening gehouden met de complete wandeling naar de top.

Beginpunt

Er zijn verschillende manieren om bij de start van de Ben Lomond Track te komen. Vanaf de parkeerplaats bij Cemetery Road en Brecon Street (Queenstown) loop je eerst de Tiki Trail. Een andere optie is om de Skyline Gondola te nemen en via de Skyline Access Road naar de start van de track te lopen. Let op: toegang via de One Mile Creek Track is niet meer mogelijk.

Routebeschrijving van de wandeling

De wandeling gaat vrijwel alleen maar omhoog, met een aantal vlakke stukken. Vanaf de parkeerplaats stijg je eerst ongeveer 500 meter door bos. Op ongeveer 800 meter hoogte kom je het bos uit en loop je tussen de alpiene grassen en lage struiken. De begroeiing is laag, waardoor je vrijwel de hele wandeling een fantastisch uitzicht hebt. De route is goed gemarkeerd en spreekt redelijk voor zich. Op 1.326 meter bereik je de Ben Lomond Saddle. Vandaar is het nog ongeveer een uur naar de Ben Lomond Summit. De terugweg volgt dezelfde route, met eventueel de mogelijkheid om een gedeelte met een gondel af te dalen.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief