Hooker Valley Track, met prachtig uitzicht op Mount Cook

In het kort
 • Moeilijkheid: Eenvoudig
 • Soort: Korte wandeling
 • Kenmerk: Met kinderen
 • Hoogteverschil: 126 meter
  (760m - 886m)
 • Afstand: 10 kilometer
 • Duur: 2 tot 3 uur
 • Zelfde eindpunt als beginpunt: ja
 • Beginpunt: White Horse Hill Campground
 • Meer routes: Aoraki/Mount Cook National Park, Nieuw-Zeeland, Zuidereiland
 • Accommodaties in de omgeving:
  - Hotels en b&b's
  - Campings
  - Vakantiehuizen

De wandeling

Tip: kies voor deze wandeling een zonnige dag en zorg voor voldoende opslagruimte op je camera. Misschien is dit wel één van de meest fotogenieke wandelingen in Nieuw-Zeeland!

 • Prachtige uitzichten op Mount Cook, gletsjermeren en Mount Sefton
 • Eén van de populairste wandelingen in Nieuw-Zeeland, maar toch een must-do
 • Gemakkelijke route via grindpaden en houten steigers
 • Zoek ook naar de Mount Cook-boterbloem, de grootste boterbloem ter wereld
 • Verboden voor honden

Beginpunt

Deze wandeling is alleen al de moeite waard door de supermooie route ernaartoe. Op de SH80 heb je spectaculair uitzicht richting Mount Cook en het onwaarschijnlijk blauwe water van Lake Pukaki. Aan het eind van de SH80 vind je White Horse Hill Campground, het startpunt van de wandeling. Hier is een gratis parkeerterrein en sanitair aanwezig.

Routebeschrijving van de wandeling

Stel, je kijkt 's ochtends uit het raam van je camper en je ziet een imponerende gletsjer boven je uit torenen, omringd door de meest indrukwekkende bergen. Wat wil je dan nog meer? Juist, wandelschoenen aan en dichterbij komen!

Vanaf de camping ben je binnen vijf minuten bij het begin van de Hooker Valley Track. Een grindpad, breed genoeg om elkaar gemakkelijk te passeren of met een buggy of rolstoel te betreden, leidt naar de eerste hangbrug. Onder de brug raast het hemelsblauwe gletsjerwater uit het Mueller Lake tussen de rotsen door. De route gaat verder, tussen Mueller Lake en de bergen die deze vallei van de Tasmanvallei scheiden.

Het landschap is heel indrukwekkend. Het is amper voor te stellen dat deze vallei ooit helemaal vol heeft gelegen met enorme gletsjers. Nu ligt hier een keurig aangelegde houten steiger, die je steeds dichter naar Mount Cook voert. Het pad is overwegend vlak, maar af en toe loop je wat kleine heuveltjes op en af. Naast het pad bloeit in november en december de Mount Cook buttercup, de grootste boterbloem ter wereld.

Na de derde hangbrug volgt nog een klein klimmetje en bereik je het omkeerpunt van deze wandeling: Hooker Lake, met daarachter de Hooker Glacier en Mount Cook, met 3.724 meter de hoogste berg van Nieuw-Zeeland.

De terugweg van de Hooker Valley Track volgt dezelfde route, maar doordat je blik nu niet steeds naar Mount Cook wordt getrokken, zie je steeds weer nieuwe dingen. Je camera opbergen heeft bijna geen zin, je wil bijna alles wel op de foto zetten. Vlak voor het einde van de wandeling vind je nog het Alpine Memorial, die vlak naast het pad staat. Hier worden bergsporters herdacht die de afgelopen jaren zijn overleden in Mount Cook National Park. Hierna is het (helaas) nog maar een klein stukje wandelen naar de camping en parkeerplaats.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00 (1 stemmen, gemiddeld: 10,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien