Wandelen in Abel Tasman National Park: Wainui Bay Carpark naar Taupo Point

In het kort

De wandeling

Als je wel wil genieten van de schoonheid van het Abel Tasman National Park maar je niet in de gekte rondom de Great Walks wil begeven, dan is deze route een perfect alternatief. Goudgele stranden, groen beboste hellingen en azuurblauw water: dit is hoe heel Abel Tasman er voor de toeristeninvasie moet hebben uitgezien. En dat is paradijslijk mooi.

Beginpunt

Je kunt gratis parkeren bij Wainui Car Park, aan het eind van McShane Road.

Routebeschrijving van de wandeling

Tijdens laagtij kun je helemaal langs de kust lopen, maar tijdens vloed ligt deze route onder water. Loop in dat geval vanaf de parkeerplaats ongeveer 15 minuten tot je een bordje tegenkomt met 'high tide route'. Deze route brengt je bovenlangs, via de beboste hellingen, naar het strand vlakbij Titus' Rock. Op het kaartje onder dit artikel loopt de route niet helemaal naar het strand, maar er loopt hier wel degelijk een pad. Vanaf hier bevind je je in niemandsland, toen wij hier aankwamen hebben we geen mens gezien. Wel zagen we diverse vogels, waaronder een Californische kuifkwartel en een aangespoelde, helaas overleden zeehond. In de 19e eeuw was hier een Maori-nederzetting (Taupo Pah), maar hier is niets meer van te zien. Nu rest hier slechts een natuurparadijs. Op de terugweg van deze wandeling hebben we mosselen geplukt die in de baai groeiden, een prima avondmaal na een dag op deze prachtige plek!

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00 (1 stemmen, gemiddeld: 7,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien