wainui-car-park-taupo-point

Wandelen in Abel Tasman National Park: Wainui Bay Carpark naar Taupo Point

70 keer gelezen

De wandeling

Als je wel wil genieten van de schoonheid van het Abel Tasman National Park maar je niet in de gekte rondom de Great Walks wil begeven, dan is deze route een perfect alternatief. Goudgele stranden, groen beboste hellingen en azuurblauw water: dit is hoe heel Abel Tasman er voor de toeristeninvasie moet hebben uitgezien. En dat is paradijslijk mooi.

Beginpunt

Je kunt gratis parkeren bij Wainui Car Park, aan het eind van McShane Road.

Routebeschrijving van de wandeling

Tijdens laagtij kun je helemaal langs de kust lopen, maar tijdens vloed ligt deze route onder water. Loop in dat geval vanaf de parkeerplaats ongeveer 15 minuten tot je een bordje tegenkomt met 'high tide route'. Deze route brengt je bovenlangs, via de beboste hellingen, naar het strand vlakbij Titus' Rock. Op het kaartje onder dit artikel loopt de route niet helemaal naar het strand, maar er loopt hier wel degelijk een pad. Vanaf hier bevind je je in niemandsland, toen wij hier aankwamen hebben we geen mens gezien. Wel zagen we diverse vogels, waaronder een Californische kuifkwartel en een aangespoelde, helaas overleden zeehond. In de 19e eeuw was hier een Maori-nederzetting (Taupo Pah), maar hier is niets meer van te zien. Nu rest hier slechts een natuurparadijs. Op de terugweg van deze wandeling hebben we mosselen geplukt die in de baai groeiden, een prima avondmaal na een dag op deze prachtige plek!

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief