Rawhiti Cave Track

De wandeling

Eenvoudige wandeling naar een bijzondere half-open grot met diverse mooie stalactieten en stalagmieten. Je kunt vanaf een houten platform de brede ingang van de grot bewonderen.

Beginpunt

De track naar Rawhiti Cave begint vanaf een kleine parkeerplaats die bereikbaar is via een landweggetje vanaf Motupipi. Dit gehucht ligt op enkele minuten vanaf de Takaka Valley Highway die ten westen van Abel Tasman National Park loopt. De parkeerplaats en de weg er naar toe liggen op privéland maar zijn gratis toegankelijk. Denk er om om de hekken zo te laten als je ze gevonden hebt, open als ze open zijn en gesloten als ze gesloten zijn.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem vanaf de parkeerplaats het pad dat gemarkeerd is als Rawhiti Cave Track. Het eerste half uur gaat de wandeling vrij vlak over een pad langs de rivierbedding, die met zware regenval snel kan overstromen. In dat geval is het pad niet aan te raden en kan het zelfs gevaarlijk zijn.

Na ongeveer een half uur lopen kom je bij een steiler pad dat slingerend een helling op voert. Zn'n 20 minuten later arriveer je bij de ingang van de grot. Het is een uniek stukje natuur op Nieuw-Zeeland: doordat de gootopening zo groot is, is er een bijzonder stukje halfdonker microklimaat. Op de stalactieten en stalagmieten groeien kleine mossen naar het licht toe, waardoor de rotsformaties allerlei bijzondere vormen hebben gekregen. Van dit fenomeen komen ook de bijzondere paarse en groene kleuren van de rotsen.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief