Rob Roy Glacier Lookout

De wandeling

Alleen de weg naar het Mount Aspiring National Park is al indrukwekkend, met diepe dalen en hoge bergen om je heen. De wandeling zelf voert door een nauw bergdal, met aan het begin een mooie kloof. Hierna wordt het dal breder en krijg je aan het eind zicht op de indrukwekkende Rob Roy gletsjer. Met een beetje geluk zie je ook nog lawines op de gletsjer naar beneden komen, met donderend geraas.

Beginpunt

Neem aan de westkant van Lake Wanaka bij Glendhu de weg richting Mount Aspiring. Hier kom je terecht op een ongeveer 25 kilometer lange gravelroad, erg avontuurlijk met onderweg diverse zogenaamde 'fords', oftewel rivierbeddingen, die variëren in diepte. Sommige zijn erg diep waarbij je je afvraagt of de auto dat wel aankan. Maar in principe, mits er geen hevige regenval of veel smeltwater is, is de weg voor de meeste normale auto's, campervans en campers wel te doen. De wandeling begint aan het eind van waar je met de auto nog kan komen, bij Raspberry Creek Car Park.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf de parkeerplaats volg je het pad westwaarts langs de Matukituki River. Al snel zie je aan de rechterkant een hangbrug over deze rivier. Deze neem je, en vervolgens duiken we een bebost terrein in en begint het pad te klimmen. De route is goed zichtbaar en stijgt langzaam het zijdal in. Na ongeveer een uur wandelen kom je het bos uit en zie je direct de gletsjer voor je liggen. Hier stopt het officiële pad, je bevind je op een soort natuurlijke tribune met uitzicht op de gletsjer: de ideale plek om tot rust te komen en te genieten van het schitterende uitzicht op de gletsjerwereld.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief