Circle Track, Manapouri

702 keer gelezen

De wandeling

Een rondwandeling met mooie uitzichten over Lake Manapouri en het regenwoud en de bergen van Fiordland. Je loopt een groot deel door een dicht bos heen en krijgt zo een inkijkje in dit bijzondere deel van Nieuw-Zeeland. Het regent er veel, dus bereid je daar dan ook op voor door de juiste kleding mee te nemen. Ook is het pad niet zeer goed onderhouden, waardoor het kan voorkomen dat je onder of langs omgevallen bomen heen moet kruipen en klauteren.

Beginpunt

De wandeling start bij de steiger aan de overkant van de Waiau River, tegenover Manapouri. Je bereikt deze steiger alleen met een boot, er is geen brug de rivier over. Je kunt zelf een bootje of kajak huren, of gebruik maken van een betaald taxibootje die op afroep beschikbaar is. Informeer hiervoor bij de balie van de cruisedienst Real Journeys. De kosten hiervoor zijn wel hoog (wij moesten 40 NZ dollar betalen, in het Nieuw-Zeelandse voorjaar (november 2017).

Routebeschrijving van de wandeling

Loop vanaf de aanlegsteiger rechts langs de rivier totdat je bij een splitsing komt. Hier moet je linksaf, waarna je eet tijdlang een vrij steil pad omhoog volgt. Na ongeveer een uurtje bereik je een uitzichtpunt waar je een mooi uitzicht hebt over de uitlopers van Lake Manapouri en de toppen die verderop liggen. In het uitgestrekte dal aan deze kant zijn ook enkele onbemande hutten, dus als je een langere huttentocht wilt maken is dit ook een mogelijkheid.

De Circle Track loopt vanaf het uitzichtpunt langzaam weer naar beneden over een heuvelkam, naar de oevers van Lake Manapouri. Vervolgens loop je over het pad langs de oever of over het strand terug in de richting van de aanlegsteiger, die je in een klein uurtje bereikt.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief