Circle Track, Manapouri

In het kort

De wandeling

Een rondwandeling met mooie uitzichten over Lake Manapouri en het regenwoud en de bergen van Fiordland. Je loopt een groot deel door een dicht bos heen en krijgt zo een inkijkje in dit bijzondere deel van Nieuw-Zeeland. Het regent er veel, dus bereid je daar dan ook op voor door de juiste kleding mee te nemen. Ook is het pad niet zeer goed onderhouden, waardoor het kan voorkomen dat je onder of langs omgevallen bomen heen moet kruipen en klauteren.

Beginpunt

De wandeling start bij de steiger aan de overkant van de Waiau River, tegenover Manapouri. Je bereikt deze steiger alleen met een boot, er is geen brug de rivier over. Je kunt zelf een bootje of kajak huren, of gebruik maken van een betaald taxibootje die op afroep beschikbaar is. Informeer hiervoor bij de balie van de cruisedienst Real Journeys. De kosten hiervoor zijn wel hoog (wij moesten 40 NZ dollar betalen, in het Nieuw-Zeelandse voorjaar (november 2017).

Routebeschrijving van de wandeling

Loop vanaf de aanlegsteiger rechts langs de rivier totdat je bij een splitsing komt. Hier moet je linksaf, waarna je eet tijdlang een vrij steil pad omhoog volgt. Na ongeveer een uurtje bereik je een uitzichtpunt waar je een mooi uitzicht hebt over de uitlopers van Lake Manapouri en de toppen die verderop liggen. In het uitgestrekte dal aan deze kant zijn ook enkele onbemande hutten, dus als je een langere huttentocht wilt maken is dit ook een mogelijkheid.

De Circle Track loopt vanaf het uitzichtpunt langzaam weer naar beneden over een heuvelkam, naar de oevers van Lake Manapouri. Vervolgens loop je over het pad langs de oever of over het strand terug in de richting van de aanlegsteiger, die je in een klein uurtje bereikt.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00 (1 stemmen, gemiddeld: 8,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien